Slaviša Krunić
printscreen
Slaviša Krunić

printscreen

Banjalučki biznismen Slaviša Krunić ubijen je u sačekuši ispred svoje vikendice, u mestu Jablan kod Trna, nedaleko od Banjaluke. Ubice su sačekale Krunića pred ulazom na porodično imanje i ispalile više rafala u njegov džip “tojota”.

Pročitajte i:

U rafalnoj paljbi je ubijen i Krunićev telohranitelj Žarko Pavlović, kao i Željko Kovačević, za kojeg se sumnja da je jedan od napadača.

Slaviša Krunić

ATV

Slaviša Krunić, Foto: ATV

Kovačević je od ranije poznat policiji, a hapšen je u akciji “Strijelac” zbog optužbi za provale i krađe na području Banjaluke. Odslužio je 11 godina zatvora zbog razbojništva, a Interpol iz Zagreba je za njim raspisao poternicu zbog pokušaja ubistva i pljačke. U napadu je ranjen i Krunićev vozač Goran Ilić.

Krunić zapošljavao ratne veterane

Krunić je vlasnik lanca pekara "Žitopeka" i agencije za obezbeđenje objekata "Sektor Sekjuriti". U firmi za obezbeđenje u poslovnicama širom BiH na čelnim pozicijama je zaposleno čak 90 odsto dobitnika ratnih vojnih priznanja i odlikovanja – Srba, Bošnjaka i Hrvata.

 

Ekskluzive fotografije sa mesta uviđaja u Glamočanima kod Banjaluke prenela je ATV, a prvi rezultati istrage ukazuju da su ubice koristile pancirne metke.

- Ubice su došle peške do imanja Krunića, dok ih je saučesnik čekao u automobilu u Jablanu, koji je udaljen nekoliko stotina metara od mesta zločina – prenosi Srpskainfo.

Izrešetani džip Krunića stajao je ispred kuće i juče pre podne, dok je trajao uviđaj. Na mestu obračuna pronađeno je više desetina čaura.

Ubicao robijao zbog krađa i pljački

Ubijeni napadač Željko Kovačević nedavno je hapšen zbog iznude novca od vlasnika jednog poznatog banjalučkog restorana. Hapšen je u februaru 2011. u akciji “Strijelac”, a policija je na njegovom porodičnom imanju našla 452 predmeta, za koja se sumnjalo da su ukradena. Zbog krađa je osuđen na pet godina zatvora, a ranije je dobio 11 godina robije zbog razbojništva. U zatvoru u Foči je odležao 9,5 godina. Interpol iz Zagreba je za njim raspisao poternicu zbog pokušaja ubistva i pljačke.

 

- Sačekuša je bila sa dve različite strane. Napadači su čekali da džip "tojota” u kojem su bili Krunić i njegov telohranitelj uspori, a zatim su ispalili nekoliko rafala. U obračunu je ubijen i Krunićev telohranitelj Žarko Pavlović iz Pala i jedan od napadača Željko Kovačević. Krunić je zadobio teške povrede i prebačen je u drugi automobil kojim su ga odvezli u Urgentni centar Republike Srpske, gde je preminuo – navodi izvor iz istrage.

Motiv ubistva Slaviše Krunića za sada nije poznat. Na mesto događaja stigao je direktor policije Republike Srpske Darko Ćulum i ministar policije Dragan Lukač. U mestu Jablan kod Trna bilo je opsadno stanje, jer su pripadnici Specijalne antiterorističke nadzirali ceo kraj. Teren je nadletao i policijski helikopter. Policija je uhapsila i drugog osimnjičenog za napad i očekuje se da će ubistvo biti brzo rasvetljeno.