Porodica Livnjak
privatna arhiva
Porodica Livnjak

privatna arhiva

Porodica Livnjak, Foto: privatna arhiva

Ovim rečima se na društvenim mrežama prijatelji opraštaju od Svjetlane i Dragane Livnjak, koje su poginule u stravičnoj saobraćajnoj nesreći u Buletiću kod Teslića. Svi su u šoku i ne mogu da veruju kakva je tragedija snašla ovu porodicu.

Načelnik Opštine Teslić Milan Miličević kaže da je duboko potresen tragedijom koja je zatekla porodicu Livnjak.

- To su moje komšije i u šoku sam, kao i celi Teslić. Dva člana porodice se još bore za život i činimo sve što možemo da im pomognemo - rekao je Miličević.

Poznanici porodice kažu da Zoran radi kao domar u Osnovnoj školi "Petar Petrović Njegoš". Stradala Svjetlana i on imaju još jednog sina, koji je u vreme tragedije bio kod kuće i čekao njihov povratak s puta. Nastradala Dragana je ove godine završila srednju školu i pred njom je bio ceo život.

Devojčica (4) je priključena je na aparate za disanje

Svjetlana Livnjak (37) i njena ćerka Dragana (19) poginule su, a Zoran Livnjak (45) i mlađa ćerka S. L. (4) teško su povređeni u stravičnoj saobraćajnoj nesreći u Buletiću kod Teslića i lekari se bore za njihove živote. Udes se dogodio u subotu oko 23.30 na magistralnom putu Kotor Varoš - Teslić, kada je došlo do direktnog sudara "fijat maree", u kome se vozila porodica Livnjak, i "audija A6", za čijim volanom je bio Goran Bijelac (20) iz Teslića.

Dragana Livnjak

privatna arhiva

Dragana Livnjak je poginula na mestu, Foto: privatna arhiva

Prvi rezultati istrage ukazuju da je nesreću izazvao Bijelac, koji je "audijem" prešao u levu saobraćajnu traku i direktno udario u "fijat" koji je naišao iz suprotnog pravca. Bijelac je prošao bez povreda, kao i njegova saputnica E. M.

Nezvanično saznajemo da je porodica Livnjak kobnog dana bila na proslavi krštenja deteta kod prijatelja. Nakon proslave vraćali su se kući, u Banju Vrućicu, kada ih je zadesila tragedija.

Od siline udara Svjetlana i Dragana su na mestu ostale mrtve, dok su Zoran i S. L. nakon ukazane pomoći prevezeni u Univerzitetski klinički centar Republike Srpske u Banjaluci. Oboje su hospitalizovani na Klinici za anesteziju i intenzivno lečenje.

- Devojčica je primljena sa teškim povredama glave. Priključena je na aparate za disanje, životno je ugrožena i sve dalje prognoze u vezi sa njenim zdravstvenim stanjem su preuranjene. Njen otac je, takođe, primljen sa teškim povredama glave. I on je priključen na aparate za mehaničku ventilaciju i životno je ugrožen - navode u UKC RS.

Nesreća kod Teslića

Printskrin

Otac i mladja ćerka su u teskom stanju prevezeni u bolnicu i lekari se bore za njihove zivote, Foto: Printskrin

Očevici govore da su nesrećnoj porodici prvi u pomoć pritekli vozači koji su se zatekli na putu. Uspeli su da iz dečje sedalice izvuku najmlađu devojčicu, koju su odvezli Hitnu pomoć.

Sin je kod kuće čekao njihov povratak s puta

- Ostali članovi porodice bili su zaglavljeni u smrskanom vozilu. To je bila stravična scena. Krvi je bilo posvuda i samo je vozač davao znake života. Majci i starijoj ćerki nije bilo pomoći - pričaju očevici koji su se zatekli na mestu nesreće.

Oni kažu da ništa nisu mogli da učine, te da su unesrećenu porodicu iz olupine izvukli teslički vatrogasci, koji su morali da seku lim i istežu vozilo da bi došli do njih.

- To je bio prizor od kojeg se ledi krv u žilama. U trenutku je cela porodica stradala. Strašno... - govore očevici.

Pročitajte još:

 Da li sedate za volan kada popijete alkohol?