Turisti u panici, evo šta se dešava SADA sa Srbima

Z.K./Sara Biočanin | vesti 2018-06-25 16:52:47 2018-06-25 16:52:47

Danas su Grčku pogodila dva zemljotresa

Profimedia

 

Prvi, jačine 5.5 stepeni po Rihteru, potresao je jutros južnu obalu Grčke. Drugi je, oko 11 sati po lokalnom vremenu, potresao područje Soluna. Zemljotres se osetio i na Halkidikiju i zabrinuo je naše turiste. 

- Srećom, ovde nije puno treslo, ali smo osetili potres. Nije nam bilo svejedno - rekla je za Alo! Jelena D. koja je trenutno na letovanju na Kasandri.

 

 

Epicentar prvog zemljotresa bio je u moru na dubini od 10 kilometara, u blizini Pilosa i Metone, koja je poznata po brojnim turističkim atrakcijama, a drugog na oko 50 kilometara istočno od Soluna.

 "Zemljotres je dosta dugo trajao i veoma smo zabrinuti. Za sada nemamo podatke o povređenima i šteti", rekao je Dimitris Kafantaris, gradonačelnik Pilosa.

Iz generalnog konzulata Srbije u Solunu dobili smo informaciju da se zemljotres osetio na severu Grčke, ali da nije izazvao veću paniku ni kod lokalnog stanovništva niti kod srpskih turista kojih u ovom trenutku po njihovoj proceni ima preko 10.000.

- Nismo dobili nijedan poziv, niti bilo kakvu indiciju da je zemljotres izazvao veći strah kod ljudi koji se tu nalaze. Ovakvi zemljotresi ne predstavljaju iznenađenje jer su relativno česta pojava u ovim krajevima. Prema našoj proceni, nema razloga ni za kakvu uznemirenost.

Takođe, nema nagoveštaja niti straha da će biti ponovnih udara - rekli su za „Alo!“ iz ovog konzulata.

Sa druge strane, Aleksandar Seničić, direktor YUTA, potvrdio je za „Alo!“ da je sa srpskim turistima u Grčkoj sve u redu. Oni koji su osetili zemljotres kažu da je bilo neprijatno, ali da straha nema jer su zemljotresi tamo uobičajena pojava.

 

Expand player
Pogledajte više