Milo Đukanović
Tanjug/Tanja Valić
Milo Đukanović

Tanjug/Tanja Valić

Milo Đukanović, Foto: Tanjug/Tanja Valić

Čelnik "Atlas grupe" Duško Knežević, osumnjičen za organizovanje kriminalne grupe, pranje novca i utaju poreza, za kojim je raspisana i poternica, iz Londona poručuje da ima dokaze da je direktno davao novac predsedniku države i DPS-a Milu Đukanoviću.

Pročitajte još:

 

- Imam dokaze da sam dao pare direktno Đukanoviću, imam te snimke, to čuvam za finale. To sam dao međunarodnim istražiteljima, koji se bave tim, pošto je slučaj dobio međunarodne razmere, moj tim advokata iz Londona radi na tome. Davao sam mu stalno za izbore, za neke zajedničke projekte i za razne stvari. Zna Đukanović to odlično, da je to rađeno u mojoj kući, i zna način na koji je to izvođeno i zna ko mu je slao pare i kako ih je primao. Direktno sam ja davao, a neke sam donosio od ljudi sa kojima se on poravnavao, a neke su bile za neke akcije koje su bile zajedničke, koje su rađene po Đukanovićevom nalogu - rekao je za Televiziju "Vijesti" Knežević.

On je najavio i da će u nedelju ili ponedeljak objaviti i druge konkretne informacije u vezi sa poslovima aktuelnog predsednika.

Odbegli bankar takođe kaže da ima tim koji brine o njegovoj bezbednosti, te da mu stižu razne pretnje, najviše indirektno, preko lažnih profila na društvenim mrežama.

Pročitajte i ovo:

 

- Dobijam i indirektno od nekih prijatelja koji me takođe zovu, pokušavaju da se ovo reši na miran način, da dođem u Dubai da se dogovorimo, ali mislim da bih, kad bih došao u Dubai, prošao kao Hašogi u Istanbulu - navodi Knežević.

Konstatujući da Đukanović najviše strahuje od njegovih međunarodnih kontakata, Knežević je za „Vijesti“ saopštio i koga je sve obavestio o aferama u Crnoj Gori.

- Napisao sam pismo Vladi Emirata, naši timovi napisali su pismo Stejt departmentu, Forin ofisu, tako da se ova afera polako zaokružuje - poručio je Knežević.