Kolinda u poseti Albaniji
EPA/Malton Dibra
Miodrag Linta, predsednik Saveza Srba iz regiona

Screenshot

Miodrag Linta, predsednik Saveza Srba iz regiona, Foto: Screenshot

Pročitajte još:

 

Navedeni skandalozni stav zastupa i tzv. Savet za suočavanje sa prošlošću koji je formirala hrvatska Vlada, piše u saopštenju.

Prema mišljenju navedenog Savjeta "za dom spremni" se može čak koristiti u određenim prilikama i treba ostati na zastavama i u grbu HOS-a koji je bio sastavni deo Hrvatske vojske.

Kolinda u poseti Albaniji

EPA/Malton Dibra

Kolinda Grabar Kitarović, Foto: EPA/Malton Dibra

To praktično znači da su Vlada Hrvatske i hrvatska predsednica amnestirali ovaj koljački pozdrav iz vremena nacifašističe NDH pod kojim je ubijeno stotine hiljada Srba, Roma i Jevreja.

Preporučujemo i ovo:

 

Pored toga, prekršajni sudovi su doneli niz presuda prema kojima je "za dom spremni" izraz volje i legitimiteta vlasti u Hrvatskoj.

Linta ističe da je navedeni proustaški stav Vlade Hrvatske i hrvatske predsednice jedan u nizu dokaza rehabilitacije genocidne NDH. Tu rehabilitaciju je započeo Franjo Tuđman koji je na prvom saboru HDZ-a, uoči prvih višestranačkih izbora u Hrvatskoj 1990. godine, rekao da je NDH bila izraz želje hrvatskog naroda za svojom slobodom i nezavisnošću od jugoslovenske države. Ta želja hrvatskog naroda za slobodom i nezavisnošću završila se u genocidu nad srpskim narodom.

 

Takođe, želja hrvatskog naroda za slobodom i nezavisnošću devedesetih godina prošlog veka dovela je do proterivanja pola milona Srba, brutalnih zločina nad srpskim civilima i ratnim zarobljencima i sistematskog pljačkanja, otimanja i uništavanja srpske imovine, piše u saopštenju.