ikona Svetoga Stefana Piperskoga
youtube
 ikona Svetoga Stefana Piperskoga

youtube

ikona Svetoga Stefana Piperskoga, Foto: youtube

 

Hram se nalazi na teritoriji Crne Gore i ovo čudo Božije dogodilo se po Savindanu.

Na video zapisu koji je redakcija portala Srpsko ujedinjenje dobila od pravoslavnih monaha, vidi se da iz oka Svetoga Stefana Piperskoga, na ikoni, teku suze.

Ova pojava tumači se kao upozorenje Crnoj Gori, odnosno vernom narodu, da se sačuvamo od greha i prkosa Bogu. Teško onome ili onima zbog kojega ili zbog kojih zaplaču ikone.

Upozorenje uvek znači da vreme ističe, ali da ipak ima malo vremena da se grešnici pokaju, isprave i da ne ratuju protiv Boga. Jer, taj rat nikada niko nije dobio.

U bogomolji se pored ikone Svetoga Stefana Piperskoga, nalaze i ikone Svetoga Vasilija Ostroškoga Čudotvorca i Svetoga Spiridona Trimifuntskoga, velikog borca protiv latinske jeresi čije se mošti nalaze na ostrvu Krfu, u Grčkoj.

 

Pred ikonom Svetoga Vasilija Ostroškoga svakoga četvrtka čita se akatist, a vjernici mole za zdravlje, spasenje, oproštaj grijehova i iscjeljenje.


Redakcija portala Srpsko ujedinjenje nema blagoslov da objavi lokaciju hrama na kojoj se čudo dešava da se ne bi narušio mir onih koji brinu o svetinji i koji se mole Gospodu Isusu Hristosu i njegovim ugodnicima Svetome Stefanu, Svetome Vasiliju i Svetome Spiridonu za spas Srpske crkve i naroda u Crnoj Gori.

Imamo blagoslov da obavestimo verne o čudu, a ko ima srca i očiju – verovaće i pokajaće se.