Đaci
Alo!/ Rajko Ristić
Đaci

Alo!/ Rajko Ristić

Đaci, Foto: Alo!/ Rajko Ristić

* Učiteljica u Osnovnoj školi "Franjo Tuđman" u Kninu, prema navodima roditelja, vređala je i ponižavala učenike, a čak su morali i da joj čiste cipele

* Roditelji su se pisanim i usmenim putem žalili svim institucijama

* Naveli su da su se čudne stvari događale kod te učiteljice, da su deca morala da je masiraju, kupuju užinu i nose joj kući

- Tokom nošenja testa, radnih listića, slučajno joj stanu na nogu, ne namerno i ona ih pošalje po sunđer da joj obrišu cipele. Ja ne mogu da zamislim svoje dete kako kleči pred celim razredom i njoj briše cipele, mislim da to nikako nije korektno - kazala je za RTL Tamara Tomić, jedna od ogorčenih majki kninskih učenika.

Nakon što je sve prijavljeno Ministarstvu nauke i obrazovanja učiteljica je otišla na bolovanje.

Škola, đaci

Alo!/ Dejan Briza

Škola, đaci, Foto: Alo!/ Dejan Briza

- Najgori mi je bio prvi dan škole, nisam znala ko će ga dočekati hoće li biti neka zamenska učiteljica, neka koja je već predavala ili će biti neka peta jer četiri učiteljice su se već u prvom razredu promenile - kaže Tomić.

Roditelji su se pisanim i usmenim putem žalili svim institucijama, a jedna od majki Jovana Gašpar kaže kako se ''svi nadaju da će se nešto ipak promeniti jer ovo je ipak za dobrobit dece".

Pročitajte još:

 

Šta će biti s učiteljicom, još se ne zna

Ministarstvo je odgovorilo kako je zatražilo hitnu inspekciju škole: "Direktorka ističe kako je zatražila od Agencije za obrazovanje stručno pedagoški nadzor po hitnom postupku, što im je obećano čim se učiteljica vrati s bolovanja."

Za decu je, kažu njihove majke, sve ovo bilo traumatično.

- Jednostavno, dete je zamrzelo školu. Dete koje je jedva čekalo školu, koje je znalo i da piše i da čita i da računa, ma sve, on je zamrzeo školu. I uvek je ista priča kad dođe iz škole - ko će biti sutra - kaže Tomić.

Direktorka škole poručila je u petak da nema komentara, a tokom dana javila se učiteljica i rekla da je reč o ''neverovatnoj hajci određenog dela roditelja i da ništa od ovoga nije tačno te da u 20 godina svoje karijere nikada ovako nešto nije doživela''.

Predloženo skandalozno rešenje za Kosovo naočigled zapanjenih gledalaca! (VIDEO)

AUTOR: Alo.rs DATUM I VREME: 13.09.2019. 22:52 - 13.09.2019. 23:02 Javnost šokirana! Jugoslav Ćosić, Foto: Printscreen Tadašnji predsednik DS i gradonačelnik Beograda Dragan Đilas gostovao je u emisiji kod Jugoslava Ćosića 18. marta 2013. godine. On je tada poručio građanima će "jedan deo Srba morati da se iseli sa Kosova ako hoćemo rešenje i ako hoćemo u EU".

 Bonus video

Vučić se brecnuo na konferenciji za novinare