Redžep Tajip Erdogan
AP/Burhan Ozbilici
Redžep Tajip Erdogan

AP/Burhan Ozbilici

Redžep Tajip Erdogan, Foto: AP/Burhan Ozbilici

 

* Erdoganovo obezbeđenje sukobilo se sa pripadnicima Granične policije BiH

* U pratnji Erdogana bili su šef turske diplomacije Mevlut Čavušoglu, ministar odbrane Turske Hulusi Akar, ministar trezora i finansija Berat Albajrak te ministar transporta i infrastrukture Cahit Turhan

* Tokom dana najavljen je sastanak Erdogana s Izetbegovićem i učešće na svečanoj večeri u zgradi Predsedništva BiH

 

Erogan se po dolasku u Sarajevo najpre sastao sa predstavnicima turske vojne misije u sastavu EUFOR u BiH, a odmah potom obišao je grob prvog predsednika Predsedništva BiH, Alije Izetbegovića.

Erdogan i Izetbegović

Tanjug/Almir Arzic

Erdogan i Izetbegović, Foto: Tanjug/Almir Arzic

Erdogan će sutra na Jahorini učestvovati na samitu Procesa saradnje u Jugoistočnoj Evropi (SEECP), kojim BiH završava jednogodišnje predsedavanje ovim procesom.

Na sarajevskom groblju Kovači sa Erdoganom su bili bošnjački član Predsedništva BiH, Šefik Džaferović i predsedavajući Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH i predsednik SDA BiH, Bakir Izetbegović.

U pratnji Erdogana bili su šef turske diplomacije Mevlut Čavušoglu, ministar odbrane Turske Hulusi Akar, ministar trezora i finansija Berat Albajrak te ministar transporta i infrastrukture Cahit Turhan i drugi članovi visoke turske delegacije.

Srebrenica pred samit

Dejan Božić

Tokom posete Sarajevu, Erdogan na sakou nosi "Cvet Srebrenice" koji simbolizuje sećanje na srebreničke žrtve, prenela je Agencija Anadolija.

Tokom dana najavljen je sastanak Erdogana s Izetbegovićem i učešće na svečanoj večeri u zgradi Predsedništva BiH.

Pročitajte i:

Nakon sastanka s Izetbegovićem planiran je sastanak Erdogana i slovenačog predsednika Boruta Pahora.