Šetnja Oslo Norveška
Google street view
Šetnja Oslo Norveška

Google street view

Foto: Google street view

* Gotovo 2.000 zavisnika godišnje u Federaciji BiH odlazi na lečenje, odnosno odvikavanje od teških droga

* Deo tužne statistike je i 38-godišnji Bugojanac, koji je pristao da za Avaz ispriča svoj put pakla

* Najpre je, kaže, počelo još kad je završio srednju školu, kada je s prijateljima zapalio marihuanu (džoint)

Pročitajte još:

Zapalio džoint

– Svi su pušili travu, hajde, rekoh i ja ću. U međuvremenu sam otišao u vojsku, tamo sam, takođe, koristio drogu. Kako je vreme prolazilo, rasli su i apetiti. Hteo sam probati nešto jače. Prvo je bio ekstazi, zatim spid, a onda sam prešao na heroin, koji koristim godinama – kaže on.

Ne krije da do heroina nije lako doći, najpre jer je skup, a on nije imao stalni posao, pa je radio sve i svašta. Krizu bi prevazilazio, ali i završavao u zatvoru.

Hrvati pred velikim problemom, razmišljaju i o prelasku u pravoslavlje!

AUTOR: RTL; D.K. DATUM I VREME: 01.10.2019. 11:04 Odluka upravnika Hvarske biskupije monsinjora Petra Palića da se nedeljne mise zbog nedostatka svešteenika mogu služiti i subotom pokazuje da je kriza duhovnih zvanja koja je pogodila Sjedinjene Američke Države i zapadnu Europu stigla i u Hrvatsku, piše RTL.

– Počeo sam varati, krasti, praviti probleme. Zbog krađa sam bio šest godina u zatvoru. Verujte, znao sam prodati sve stvari iz stana kako bih kupio drogu, ostali bi samo zidovi. Nisam mogao funkcionisati bez heroina, niti dozvoliti da upadnem u krizu. Budući da je zbog droge izgubio porodicu, život, zdravlje, ne krije da se kaje što je imao takav životni put.

Izgubio sve

– Izgubio sam posao, poverenje među ljudima. Bukvalno sam izgubio sve živo. Sada sam na lečenju u Zenici i nadam se da ću uspeti. Porodica mi ne veruje, iako su uz mene, ali ja ću se potruditi da ovaj put istrajem – zaključuje Bugojanac.

Kaže da je važno mladim ljudima poručiti da u životu ima toliko lepih i dobrih stvari, da je droga samo trenutno zadovoljstvo, koje donosi brojne probleme i ostavlja trajne posljedice.

Leševi u plastičnim kesama plivali po Adi Bojani! Preti opasnost od zaraze!

AUTOR: Agencije/ Alo.rs/ N.M. DATUM I VREME: 30.09.2019. 23:56 Nesvakidašnji slučaj ekološke katastrofe zabeležen je na Adi Bojani u Crnoj Gori, kada je meštanin pronašao uginulu živinu u plastičnim kesama. Foto: Shutterstock/Ilustracija Saša Čapunović iz Udruženja vlasnika objekata na Adi Bojani, tokom prethodna dva dana pronašao je oko 50 plastičnih kesa u kojima je bilo oko 10 do 15 komada uginule živine.

Bezuspešni pokušaji lečenja

Bugojanac ističe da je zavisnost najpre krio od porodice, a kada su to saznali, bili su u šoku.

– Nisu mogli da veruju. Bili su van sebe. Pomagali su mi da se rešim tog narkomanskog života, ali džaba. Uvek bih se vraćao drogiranju. Pokušao sam da se lečim, bio sam 2005. godine na detoksu u Sarajevu, onda i u komunama, ali bez rezultata. Drogama sam se uvek vraćao. Sad je drugačije, odlučan sam da se izlečim – kaže on.

BONUS VIDEO: Pukla cev kod "OŠ Starina Novak"