Tuga tužan plač očaj otac smrt
Shutterstock
Tuga tužan plač očaj otac smrt

Shutterstock

Aldinin dečko pokusao da je spase, Foto: Shutterstock

Aldina Mašić (19) poginula je u petak u tragičnoj nesreći u Novom Čiču kod Velike Gorice. Na nju je palo drvo koje je sekao njen prijatelj i na licu mesta je usmrtilo.

- Majka mi je preminula pre dva meseca, a sad i sestra. Ni prvu bol nismo preboleli, a sad je došla nova - rekao je tužno Aldinin brat. 

Nesvakidašnja nesreća u šumi najviše je pogodila Aldininog oca Šemsu, kom je u subotu ujutro pozlilo. Probudio je sina u 4 sata i hitno su ga odvezli u bolnicu. I dalje se oporavlja od teškog šoka i ne može da se pomiri s tim da njegove Aldine nema.

- Ona je tek počela da živi. Imala je samo 19 godina i sad joj je neko uzeo život. Pa tek je školu završila... - rekao je kroz suze Šemso.

Sve što su mu rekli jeste da je Aldina otišla da ruši drvo s dečkom Josipom M. i još jednim muškarcem. Policija mu nije dala da priđe blizu, da je vidi poslednji put.

- Pa ne može drvo da padne na tebe ili na mene osim ako ga nisi video. Odvesti curu na takvo rizično mesto, pa to nije normalno. Onaj ko seče treba odmah da upozori ljude - kazao je neutešni otac u neverici dok je pokušavao da objasni šta se zapravo dogodilo.

Sve što su im istražitelji rekli jeste da Aldinino telo ide na obdukciju, a početkom iduće sedmice bi trebalo da se zna šta je tačan uzrok smrti devojke. 

Aldinin dečko Josip je u subotu neutešno sedeo u dvorištu porodične kuće, 400 metara od mesta na kojem je poginula devojka. Govorio je kratko. Oči su mu bile crvene od plača i jecanja, a dok je pričao, brisao je suze.

- Došao sam tačno tamo kad je stradala. Prijatelj je počeo da ruši drvo. Krenuo sam prema prikolici i čuo sam motorku. Kad je drvo palo, ja sam se okrenuo i vidim nju pod drvetom. Dotrčao sam i odgurnuo sam ga i video da joj je razbijena glava - rekao je Josip.

Ona je u tom trenutku navodno stajala blizu kanala i pogodio ju je vrh stabla s granama. Iako je Hitna pomoć brzo došla, nisu mogli da je reanimiraju.

- Po drva sam išao i dan ranije. Rekao sam joj da ostane kod kuće, ali je rekla da ide sa mnom i da će skupljati grančice koje su lakše. Jako se veselila. Ne znam kako se našla na tom mestu - jecao je Josip i dodao da ju je držao kao kap vode na dlanu. 

- Meni je teže nego porodici. Sa mnom je živela zadnjih godinu dana - rekao je Josip i dodao da je jako patila nakon što joj je majka Senada u aprilu poginula u saobraćajnoj nesreći u Velikoj Gorici. Njen muž Šemso vozio je Fiat Uno, koji je u sudaru završio na krovu. On i dva putnika teško su povređeni.

- Zadnjih 15 dana bila je tužna i pričala je da ide svojoj mami. Molio sam je da tako ne priča - ispričao je Josip.