Prazna prodavnica, prazni rafovi
Profimedia
Market, kupovina, prodavnica, namirnice,

Shutterstock, ilustracija

Foto: Shutterstock, ilustracija

"Smatramo da će ovih 4.000 kuna našim zaposlenicima uvelike olakšati nabavku osnovnih stvari za novorođenče", izjavio je predsednik Uprave Peveca Jurica Lovrinčević.

Pročitajte još:

 

Po podacima iz saopštenja, prošle godine se zaposlenicima Peveca rodilo 71 dete, za šta im je fabrika po detetu isplatila 3.300 kuna, što je ukupno 234.300 kuna.

"Ovo je nastavak ulaganja u zaposlenike Peveca kao što je bilo najavljeno na konferenciji za medije u oktobru prošle godine, kad je objavljena vest o povećanju minimalne plate zaposlenika u 2019. godini za 1.000 kuna", ističe se u saopštenju.

Beba Bebe

Shutterstock

Ilustracija, Foto: Shutterstock

Iz Peveca navode i kako ih je na povećanje naknade za novorođenče dodatno motivisala i odluka Vlade o povećanju neoporezive svote za tu svrhu.

Naime, kao što je pre nekoliko dana najavio ministar finansija Zdravko Marić, u prvom ovogodišnjem broju "Narodnih novina" objavljene su izmene Pravilnika o porezu na dohodak po kojima je među ostalim neoporezivi iznos naknade za novorođenče povećan s dosadašnjih 3.362 kune na 10.000 kuna.

 

Izmene tog pravilnika objavljene su u "Narodnim novinama" od 2. januara i stupile su na snagu dan nakon objave, to jest juče, 3. januara.