Milorad Dodik
Alo!/Vladimir Marković
Milorad Dodik

Alo!/Vladimir Marković

Milorad Dodik, Foto: Alo!/Vladimir Marković

On je istakao da će vreme pokazati jesu li poslanici opozicionog bloka pogrešili kada su odbili njegov poziv za jedinstvo na najvišem nivou. Dodik je istakao da je izborni rezultat nemoguće promeniti i da je pobeda SNSD-a na opštim izborima jedinstvena.

"To znači, kada se glasa, da bi zakon prošao na prvom čitanju mora da ima pet srpskih glasova, na drugom čitanju koje je obavezno mora da ima 10", pojasnio je Dodik.

Ponovio je da je prema članu 3. Ustava, BiH sastavljena od entiteta – Republike Srpske i Federacije BiH i da su voljom stranaca od Srpske oduzete nadležnosti, prenesene na BiH nivo i u Ustavni sud uvedeni stranci. Narod je ističe, shvatio da u BiH poslednju reč nemaju stranci. Kaže da će se boriti za vraćanje oduzetih nadležnosti i da je zbog čvrstog stava problem upravo strancima.

"Znaju da se Milorad Dodik sa tim neće pomiriti, zato je bio problem, zato je rekao Incko da ga Republika Srpska podseća na Hitlera i nacističku Nemačku i rekao sam dok se ne izvini nećemo se sastati", istakao je Dodik.

Pročitajte još:

Govoreći o ishodu opštih izbora, Dodik ističe da narod nije dozvolio da bude izmanipulisan. Građanima je zahvalio na podršci koju su mu pružili i pored, kako kaže, brojnih sprekulacija.

"Sama činjenica da je jedan događaj, težak, iskorišćen da se dva dana pred izbore napravi politički skup i da se na njemu pojavljuje američka amabsadorka, očekući neke nemire, govori o njihovoj ozbiljnosti. U tom pogledu na našoj strani je bio narod, mi smo bili u svakom mestu", naglasio je on.

Čestitke na izbornom rezultatu od strane pojedinih opozicionara, ističe Dodik, stvar su korektnosti. Demantovao je tvrdnje o pokradenim izborima, ali i sprekulacije o broju nevažećih listića, koji je kaže, jedak broju u prethodnim izbornim ciklusima.