Nebojša Medojević
Profimedia
Nebojša Medojević

Profimedia

Nebojša Medojević, Foto: Profimedia

Medojević, poslanik u Skupštini Crne Gore uhapšen je bez ukidanja imuniteta i sproveden je u Zavod za izvršenje krivičnih sankcija (ZIKS).

Viši sud u Podgorici odredio je Medojević pritvor u trajanju do dva meseca jer je odbio da svedoči u predmetu formiranom u Specijalnom državnom tužilaštvu zbog javno izgovorenih tvrdnji da navodno zna da bivšem gradonačelniku Podgorice neće biti određen pritvor iz razloga što je Glavni specijalni tužzilac primio mito u iznosu od 100.000 evra, navodi se u saopštenju.

Pročitajte još:

 

Medojević je uhapšen kasno sinoć posle izlaska iz Skupštine, a nakon što su poslanici parlamenta usvojili rezoluciju kojom se proglašavaju ništavnim odluke Podgoričke skupštine iz 1918. godine.

Crnogorski sajt cdm.me preneo je da su vest o hapšenju Medojevića prvo objavili na društvenim mrežama poslanici DF-a.

Poslanica DF Marina Jočić napisala je na Fejsbuku da je Medojević uhapšen bez skidanja imuniteta.

Sajt in4s.net naveo je da je Medojević uhapšen na putu od Skupštine Crne Gore do svoje kuće, a saznao je da je to učinjeno po nalogu predsednika Višeg suda u Podgorici Borisa Savića.

 

Navodi se da je u trenutku hapšenja Medojević bio u društvu poslanika DF-a Slavena Radunovića.

Sajt podseća da je ranije Medojević izjavio da mu je bezbednost ugrožena i da ga danima prate lica s kapuljačama.

Radunović je na svom Fejsbuk profilu objavio "lajv" u kojem je kazao da je ovo "nastavak represije nad DF-om i sramna sačekuša nakon završetka sednice".