Pravoslavni sveštenik
Shutterstock

 

Pravoslavni sveštenik

Shutterstock

Foto: Shutterstock

Protojerej Predrag Šćepanović, paroh podgorički, gostujući u emisiji Internet litija saopštio je da će Crkva nastaviti da pruža pomoć ugroženima u okviru svojih mogućnosti i u periodu ekonomske recesije koja neminovno sledi.

- Uz Božiju pomoć naš narod će prebroditi sva iskušenja, rekao je otac Predrag, koji je govoreći o pregnućima lekara podsetio da ih je Crkva oduvek podržavala u svojim naporima.

- Zašto ne reći da je Sveti Sava osnivao prve bolnice, pokazujući da pored brige o duši Crkva brine i o telu. Ne izlazim da aplaudiram, naročito u doba korone, jer to treba činiti 365 dana u toku godine, kazao je Šćepanović, dodajući da treba pomenuti i medicinske sestre, osoblje, higijeničarke i sve koji rade u ovim okolnostima.

Na pitanje kako proslaviti slavu u situaciji epidemije virusa korona, s obzirom na to da sledi slava Lazareva subota, a potom i Đurđevdan, Šćepanović je napomenuo da lekari savetuju porodičnu izolaciju.

- Imao sam zanimljivih slučajeva kada su ljudi izlazili iz kome posle svetog pričešća kada sam lično posvedočio silu te svete tajne, kazao je otac Predrag.