Kolinda Grabar Kitarović
Printscreen
Kolinda Grabar Kitarović

Printscreen

Kolinda Grabar Kitarović, Foto: Printscreen

Bivša predsednica Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarević obratila se razočaranim HDZ-ovcima u polupraznoj dvorani jer je velik broj ljudi već otišao.

Kolinda je izašla na pesmu Doris Dragović "Dajem ti srce zemljo moja". "Hvala vam lepo", počela je. HDZ-ovci su pleskali.

"Drage Hrvatice i Hrvati, hrvatski državljani u domovini i svetu. Hvala svima koji su izašli, pokazali da im je stalo do Hrvatske. Hvala vam", rekla je. Prekinuta je aplauzom.

"Hvala na svoj strpljivosti, potpori i ljubavi ovih godina", rekla je. Dok govori plače. Zahvalila je i HDZ-u te ostalim strankama koje su je podržale.

"Ostanimo ujedinjeni za našu Hrvatsku. Poruka koju moramo izvuči je da očito moramo biti više među građanima. Hrvatska je odlučila, Milanović će biti predsednik", rekla je Kolinda.

HDZ-ovci su počeli da zvižde. "Nemojte molim vas", prekinula ih je Kolinda. "Čestitam mu. Ja ni reč neću reći protiv protivnika. Tu sam, pružam mu ruku da pokažem da prenos vlasti može biti civilizovan, da ga uputim u što sam radila, da se nađemo i pre zvaničnog prenosa vlasti. Hrvatskoj treba stabilnost", rekla je Kolinda.

"Ja ću biti tu, tu sam, ostajem u Hrvatskoj, nadam se da ćete shvatiti i da ćete mi dopustiti ako sutra odem na deset, petnaest dana odmora, nisam ga imala pet godina", rekla je Kolinda.

"Preostaje mi da završiti doktorat. Gospodine Zoranu Milanoviću, svima u Hrvatskoj i širom sveta, želim mir i dobro. Hvala vam", rekla je Kolinda.