Narod brani svetinje
Printscreen
Narod brani svetinje

Printscreen

Narod brani svetinje, Foto: Printscreen

Stanković je još rekao da će svi oni koji svesno krše mere i naredbe nadležnih organa, izazvati odlučnu reakciju Tužilaštva, jer je, kako je naveo, zakon jednak za sve, prenela je RTCG.

Vršilac dužnosti državnog tužioca Crne Gore je podsetio da je za najteže posledice izazvane krivičnim delima protiv zdravlja ljudi propisana kazna zatvora i do 12 godina.

Nikšicka policija je večeras, po nalogu Tužilaštva, privela na saslušanje sedam sveštenike Srpske pravoslavne crkve - eparhije budimljansko-nikšićke zbog kršenja mjera Nacionalnog koordinacionog tela donetih kako bi se sprečilo širenje korona virusa, a nalog za privođenje dat je i za episkopa budimljansko-nikšickog Joanikija, navodi RTCG.

"Ako mislite da nam pomognete, nama ne odgovara da pravimo bilo kakav incident, da odemo mirno u policiju i damo izjave, nikakav problem. Mi ne bežimo od zakona, mi smo potpuno ispoštovali Ustav Crne Gore i sve zakone", kazao je veceras episkop Joanikije.

Ispred Parohijskog doma okupio se i veliki broj ljudi, a okupljeni skandiraju: "Ne damo svetinje, ne damo vladiku", prenosi crnogorski javni servis.

Mitropolija crnogorsko-primorska je u Nikšiću organizovala je danas liturgiju i litiju na praznik Svetog Vasilija Ostroškog na kojoj se okupio veliki broj ljudi, koji, kako navodi RTCG, nisu poštovali fizicku distancu niti nosili zaštitne maske.

Komentari (1)

Danilo

13.05.2020 01:23

Drzava Srbija je u obavezi da cuva Srpski Narod i SPC kako u Srbiji ,tako i u bivsoj zajednickoj Drzavi!!! Svaki politicar,tuzioc,sudija i funkcioner koji na bilo koji nacin ugrozava,vredja ili potiskuje srpski narod,veru,pismo ili dostojanstvo,ZAUVEK mu trajno zabraniti ulazak u Srbiji kao nepozeljna osoba! Time ce te najvise kazniti sve te antisrpske skotove jer svi oni imaju poslove u BG i Familiju,nek zauvek budu obelezeni i da imaju donaveka da pate za izdaju svog naroda!