Nevreme u Zagrebu
Tanjug/Ap
Nevreme u Zagrebu

Tanjug/Ap

Nevreme u Zagrebu, Foto: Tanjug/Ap

 

Gradske službe u Zagrebu imale su juče više od 700 intervencija, a pet osoba je povređeno zbog jakog vetra koji duva od nedelje. Vetar je na području Zagreba tokom dobrog dela dana rušio je stabla, reklame, suncobrane, čupao krovove i delove fasada, prenosi Index.hr. 

 

 

Zagrebacke ulice bile su pune odlomljenih grana, a bilo je problema i u gradskom prevozu. 

 

Ponegde je bilo i razbijenih semafora, a hitne službe i vatrogasci intervenišu ceo dan. Policija je upozorila građane da ne izlaze ako ne moraju. 

 

 

Državni hidrometeorološki zavod izdao je upozorenja za skoro celu zemlju zbog mogućnosti jakog vetra i ekstremnih količina padavina.

Jako nevreme iz Hrvatske stiže u četvrtak! Očekuje se oblačno i svežije vreme s kišom, a u centralnim i južnim krajevima i s pljuskovima sa grmljavinom. 

Duvaće umeren, povremeno i jak, severni i severozapadni, na jugu i istoku istočni i jugoistočni vetar. Jutarnja temperatura biće od osam do 13 stepeni, najviša dnevna od 10 na zapadu i severozapadu do 19 stepeni na istoku i jugoistoku Srbije.

Prema izgledima vremena za narednih sedam dana, do 21. maja, do petka će biti umereno i potpuno oblačno, mestimično sa kišom i pljuskovima sa grmljavinom. Od subote promenljivo i toplije, u većini mesta sa dužim periodima sunčanog vremena i retkom pojavom poslepodnevnih pljuskova i grmljavina.