HRVATI NA STRANI ISLAMSKE DRŽAVE Odlaze u Siriju da se bore rame uz rame sa džihadistima! Nije im malo što su ubijali Srbe, pa bi još! Jeziva priča o Hrvatici teroristi! (FOTO)

Hrvati i Albanci na istoj strani!

Islamska država, Foto: Profimedia

Borci Islamske države, posle sloma tzv. kalifata smešteni su u kampovima, među kojima je i El-Hol, na severoistoku Sirije. U pustinjskim uslovima živi 70.000 ljudi, među kojima je i hrvatska državljanka Dora Bilić sa petogodišnjom ćerkom.

OGRADA U HERCEG NOVOM OPASNA PO ŽIVOT! Dva mladića se okliznula na šetalištu, pali sa velike visine

Sarađuje sa NASOM, a njegova samohrana majka se ne libi ničeg. Planira i ovaj radikalan potez, samo da Dejan ostvari snove (FOTO)

AUTOR: Banjaluka.com DATUM I VREME: 12.08.2019. 07:00 Ima tek 13 godina Dejan Lukić, Foto: Banjaluka.com Snovi su ostvarivi samo ako u njih dovoljno verujete i trudite se da ih ispunite, a dokaz za to je 13-godišnji Dejan Lukić iz Broda, čiju je ideju o izradi satelita za komunikaciju prihvatila čak NASA, koja će zajedno sa Evropskom svemirskom agencijom (ESA) platiti i troškove licence za kontrolu satelita i papirologije.

Dora Bilić (32), Zagrepčanka imotskog porekla pre sedam godina došla je na teritoriju pod kontrolom džihadista. Poslednja informacija o njoj objavljena je u februaru ove godine kada je Dora viđena u Baguzu, selu na sirijsko-iračkoj granici, koje je u to vreme bilo jedino preostalo uporište džihadista.

"Slobodna Dalmacija" je u februaru objavila informaciju koju su dobili od porodice jedne državljanke BiH koja se takođe nalazi u Siriji:

- Dora i moja sestra nisu u istim kampovima u Siriji, ali redovno komuniciraju. Ona mi je i prenela informaciju da je Dora u El-Holu. Upoznale su se u Raki, gde su im porodice živele u blizini.

PRVA ŽRTVA VRELOG TALASA Pronađeno telo tridestpetogodišnjaka! Sumnja se da je Lončar umro u najgorim mukama

S Dorom Bilić bi trebalo da je i njena ćerka, stara između pet i šest godina, koju je dobila u braku sa Senadom Avdićem Čađom. Upoznali su se u Gornjoj Maoči kod Brčkog i ubrzo se venčali. Pre sedam godina preko Sandžaka i Turske došli su u Siriju. Avdić je poginuo u bombardovanju Rake 2014. godine. Prema izveštajima, Dora je tada ranjena.

TOTALNI HOROR! Snimao sebe u brzoj vožnji, pa uleteo u dvorište! Među poginulima trudnica i njeno trogodišnje dete (VIDEO)

Zagrepčanka iz ugledne porodice, odgajana u katoličkom duhu, šokirala je svoje bližnje prelaskom u islam i to radikalni. Dora Bilić, međutim, nije jedina hrvatska državljanka koja je završila u kalifatu. Prema izveštaju Bezbednosno-obaveštajne agencije (SOA) za 2018. godinu, u Siriji je boravilo ukupno sedam osoba sa hrvatskim pasošem, od čega dva muškarca i pet žena.

Objavljeni rezultati studije, Crna Gora i Hrvatska među 10 zemalja sa OGROMNIM PROBLEMOM!

AUTOR: Tanjug; D.K. DATUM I VREME: 12.08.2019. 09:58 Crna Gora i Hrvatska su među 10 najugroženijih zemalja sveta u pogledu "overturizma", što je novi termin kojim se opisuje situacija kada ima toliko posetilaca na jednoj lokaciji da to negativno utiče na meštane i životnu sredinu.

U izveštaju se ne navode njihov identiteti, nego samo da su oba muškaraca poginula u sukobima na strani džihadista, dok se neke od žena nalaze u civilnim kampovima pod kontrolom kurdsko-arapskih snaga SDF u Siriji. Prema podacima UN, čak dve trećine izbeglica u kampu čine mlađi od 18 godina, dok su 27 odsto žene.

LINTA OTKRIO ISTINU O TESLI! Srpski velikan nikada nije rekao "da se ponosi svojom hrvatskom domovinom"! Izgovorio je OVU rečenicu

Ističu i da im je otežan pristup pijaćoj vodi i zdravstvenoj zaštiti. Sirijci i Iračani su ogromna većina u kampu, a nekih petnaestak odsto su državljani trećih zemalja.

PENDAROVSKI GUTA KNEDLE! Pokušava da izvadi situaciju! Uzdrmana vlada Severne Makedonije! Ugrožen ulazak u EU i NATO?!

POČELO JE! Bahati vozač KAŽNJEN sa 3000 evra! Odmah palo privođenje u Stalnu službu Đurđevac!

SRBIN U VRHU KRIMINALNE PIRAMIDE! Veliki obrt u aferi "Reket", Zoran Bašanović je CAPPO DI TUTTI CAPI! (ŠEMA)

BONUS VIDEO: Snajperista američkih Foka upucao vozača mercedesa

 

Povezane vesti

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi