EVO ZAŠTO SU TURISTI NEZADOVOLJNI! Objavljeni rezultati studije, Crna Gora i Hrvatska među 10 zemalja sa OGROMNIM PROBLEMOM!

Crna Gora i Hrvatska su među 10 najugroženijih zemalja sveta u pogledu "overturizma", što je novi termin kojim se opisuje situacija kada ima toliko posetilaca na jednoj lokaciji da to negativno utiče na meštane i životnu sredinu.

Budva
Budva, Foto: Tanjug/ Cmilja Vitorović

Prema listi portala Diznifikejšn map, koji se bavi procenom overturizma, Hrvatska je druga, s procijenjenim udelom od 3,78 gostiju po stanovniku, dok je Crna Gora na šestoj poziciji s procenom od 3,02 turista po stanovniku, prenosi Investitor.me.

Lisut predvodi Island sa 6.52 gosta po stanovniku, treći su Bahami sa 3,64, a slede Austrija i Kipar.

Na sedmom mestu, iza Crne Gore je Grčka, a slede Estonija, Irska i Danska, koja je na 10. mestu.

Kada je reč o gradovima, o\iz regina među 10 najugorženijih je Dubrovnik koji se nalazi na trećem mesrtu sa 1.000 turista na jednog stanovnika.

Svetu preti teška ŽEĐ, vodiće se ljuti ratovi, a Srbiji se sprema IZNENAĐUJUĆI scenario!

AUTOR: Novosti/Alo.rs/M.Č. DATUM I VREME: 11.08.2019. 22:46 - 12.08.2019. 00:09 Alarmantni podaci o ugroženosti globalne populacije zbog nemogućnosti pristupa izvorištima vode govore da će se ratovi u budućnosti možda voditi zbog nje. Suša, Foto: S.

Diznifikejšn map ističe da treba razlikovati overturizam od masovnog turizma jer se pojedine destinacije mogu da se nose sa milionima turista, dok se druge bore sa mnogo manjim brojem.

BONUS VIDEO:

 

Povezane vesti

 • Korisnik: flamantes
  12/08/2019 - 10:34
  Pa zar nije ''propala'' turistička sezona? Ili se radi o zlobi? Može Crna Gora izdržati još tri puta ovoliko turista, koji plaćaju za pružene usluge. Problem su turisti koji ne plaćaju a zahtijevaju maksimalne usluge. nema više gajbi paradaiza i kaveza sa kokoškama.
UČITAJ JOŠ KOMENTARA

              

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi