DODIK ODBRUSIO NATO PAKTU! Nemojte vi, uvaženi ambasadori, da nas dovodite u nezgodnu poziciju - Ja to nikada neću prihvatiti!

Izričit je bio Dodik

Milorad Dodik
Milorad Dodik, Foto: Alo!/Petar Marković

Dokument koji će Predsedništvo BIH poslati u Brisel usaglašen je i izanaliziran juče na sastanku članova Predsedništva sa ambasadorima i nije ANP.

Srpski član Predsedništva Milorad Dodik juče je bio izričit da se dokument tako ne tumači, saznaje to ATV iz izvora bliskih diplomatskim krugovima.

NJOJ JE TO JEDINI SPAS Za majku maloletne devojčice potrebna hitna transplantacija bubrega! Operacija košta čak 60.000 evra! (FOTO)

Milorad Dodik insistirao je i da se ambasadori i Željko Komšić i Šefik Džaferović izjasne da se ne radi o Akcionom planu.

"Da li je ovo Akcioni plan gospodine Komšiću, da li je ovo Akcioni plan gospodine Džaferoviću?"

Nekoliko puta je upitao srpski član Predsedništva, za šta postoji i pisani dokaz.

Milorad Dodik
Milorad Dodik, Foto: Alo!/Petar Marković

Od ambasadora koji su bili na sastanku među kojima i američki, Milorad Dodik tražio je decidno da potvrde da dokument koji će izaći iz Predsedništva kao usaglašena verzija, niko u Briselu neće tumačiti kao bilo šta drugo osim reforme u oblasti odbrane i nastavka saradnje sa međunarodnim misijama u BiH.

"Nemojte vi, uvaženi ambasadori, pokušati dovesti u poziciju da mi to podržimo, damo i onda NATO kaže to je ANP. Ja vam kažem da ja to neću da prihvatim", izričit je bio Milorad Dodik.

Uplašio se reakcija Prištine

AUTOR: Alo.rs/Tanjug/I.L. DATUM I VREME: 20.11.2019. 14:13 Nije se oglašavao u medijima! Edi Rama, Foto: Tanjug/AP Nekoliko sati nakon objavljivanja mape na kojoj je kosovska teritorija u granicama Srbije i oštrih reakcija iz Prištine, albanski premijer Edi Rama je korigovao video zapis na svom Fejsbuk profilu, ali se nije oglasio tim povodom, iako se to od njega očekivalo.

Naši izvori iz diplomatskih krugova tvrde da je američki ambasador konstatovao da su se konsultovali sa NATO-om i da će prihvatiti reformski program iz BiH.

"NATO će prihvatiti taj dokument koji ne aktivira ništa i ne menja status MAP-a", decidno je ustvrdio ambasador.

"Ako takav odgovor dobijem od NATO-a, ja prihvatam", bio je odgovor Milorada Dodika.

Milorad Dodik
Milorad Dodik, Foto: Tanjug

Interesantno je, kaže izvor, da je Željka Komšića interesovalo ko će papir nositi u Brisel.

SRBIN PEĐA HRVATSKI EKSTREMISTA Pucao na vojnike JNA, razbio ćiriličnu tablu u Vukovaru! Starijeg brata držao na nišanu! (FOTO)

Na to su potrošili dobar deo sastanka.

Nakon sastanka sa ambasadorima održana je posebna sednica Predsedništva, na koju je kao drugu tačku srpski član Predsedništva kandidovao imenovanje Zorana Tegeltije za predsedavajućeg Saveta ministara BiH.

BONUS VIDEO: Boba Živojinović dužan Palmi

 

 

Povezane vesti

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi