Anti dejton
screenshoot/Facebook
Anti dejton

screenshoot/Facebook

Anti dejton, Foto: screenshoot/Facebook

Ovo je na Svetog Nikolu najavio Nihad Aličković glavni aktivista organizacije, poznate i po organizaciji napada na predsednika Srbije Aleksandra Vučića u Potočarima.

"Anti Dejton" paketići uručeni su deci "koja odrastaju na okupiranom delu BiH, na prostoru tzv. Republike Srpske!"

PROČITAJ JOŠ:

Za doboro upućene, grad na Ukrini nije slučajno izabran za metu ovih osvedočenih sejača mržnje, prenose Novosti. Udarili su na suživot u opštini u proteklom ratu poznatoj po čuvenoj četi VRS "Meša Selimović". Jedinica je bila sastavljena uglavnom od dobrovoljaca Muslimana-Bošnjaka u odbrani njihovih kućnih pragova u Derventi, Brodu i drugim delovima Republike Srpske, a prema rečima lokalnih Srba, paketići su podeljeni njihovoj deci, kojoj kako oni kažu "ne sme ništa da fali".

"Anti Dejton" je pokret koji negira postojanje Republike Srpske i poznat je po nizu događaja kojim to predstavlja javnosti. Tako su sredinom 2016. godine u centru Sarajeva napravili mapu Republike Srpske koja izgleda kao masovna grobnica.

Aktivisti grupe su 2017. godine zahtevali da se kazni "agresije Srbije na BiH".

Pripadnici pokreta su u Srebrenici precrtavali plakate sa likom ruskog predsednika Vladimira Putina.

Pripadnici grupe nemaju milosti ni prema Hrvatima. Veća grupa aktivista je 2016. sa desetak ratnih zastava Armije RBiH ušla je u dvorište Franjevačkog samostana Ivana Krstitelja u Kraljevoj Sutjesci kod Kaknja pre početka mise, i oskrnavila spomenik poslednje bosanske kraljice Katarine.