Vrbas reka
Printscreen

Vrbas je s početkom padavina počeo naglo da raste, a u pojedinim delovima Bosne i Hercegovine stanje s poplavama znatno se pogoršalo tokom noći.

Jedan od meštana odlučio je da situaciju na ovoj reci snimi iz čamca. Očigledno sarkastično, on je govorio da je sve pod kontrolom iako situacija ne izgleda tako.

Vrbas reka poplava

Printscreen

Vrbas reka poplava, Foto: Printscreen

 

On je rekao sledeće:

Nema razloga za brigu, ovde je sve pod kontrolom. Voda jeste malo veća i imam neki čudan osećaj kao da će ovo da se sruši, valjda neće. Sve je pod kontrolom, piše espreso.rs. Ovo malo što se Vrbas kao izlio na par mesta uopšte ne treba da vas zabrinjava. Mi imamo spremne, organizovane građane po mesnim zajednicama koje će da stanu u prvi red i odbrane Banjalučku pivaru od poplava. Imamo nove nasipe od donacija nakon poplava 2014. godine i nećemo dati da poplava ide na nas".

Kako je sve to izgledalo pogledajte u video snimku:

Podsećamo, obilne padavine u Bosni i Hercegovini uzrokovale su u mnogim mestima poplave, stvaranje bujičnih tokova, ponegde ima i odrona, "umešale" su se i podzemne vode, a stanje se tokom noći samo pogoršavalo.

Takođe, u delovima Doboja naređena je evakuacija, u delovima Banjaluke proglašeno je vanredno stanje, a u nekim mestima je otkazana školska nastava.