Srđan Tintor dobio struju
SDSS
Srđan Tintor dobio struju

SDSS

Srđan Tintor dobio struju, Foto: SDSS

Dugih četrnaest godina Dušan Tintor i njegov sin Srđan iz Čavlovice na Baniji čekali su struju. Pre dva dana u njegovoj kući zasvetlela je sijalica.

Pre pola stoleća Tintori su, kao i svi ostali Banijci, mesnim samodoprinosom u svoje selo uveli struju. Iskopali su potrebne kanale, srušili i dovukli kestenove stupce iz svojih šuma, odradili stotine radnih sati i još platili uvođenje struje u visini ondašnje cene jednog teleta. Kad su se, nakon progonstva, 2007. vratili na svoje ognjište, jedva da su zatekli kuću, a kamoli struju i sve do nekidan su živjeli u mraku.

“Moj prijatelju, možeš li uopše zamisliti koliko je to dugo četrnaest godina živeti u mraku. Za nas je ovo početak potpuno novog života i hvala svima koji su se oko toga založili” rekao je Dušan.

Dušan Tintor posle 14 godina dobio struju

SDSS

Dušan Tintor posle 14 godina dobio struju, Foto: SDSS

Put do struje u kući Tintorovih nije bio nimalo lagan jer je trebalo rešiti brojne administrativne i tehničke probleme. Ovom važnom događaju za Dušana i Srđana, prisustvovao je i potpredsednik Vlade RH Boris Milošević, koji nije hteo da propusti za njih životno važan i radostan događaj.

“Puno je tu uloženo truda. Reč je o izgradnji 4,5 km dalekovoda, dugim pregovorima i dogovorima s HEP-om, osiguranja sredstva od jednog miliona kuna, izrade projekta i ishođenju svih potrebnih dozvola. No, današnji moj srdačan susret s Dušanom i Srđanom potvrdio je da se sve to isplatilo i da je njihova sreća nemerljiva. Do kraja godine osiguraćemo pretpostavke za prikljucak na električnu energiju ukupno 200 domaćinstava u 80tak naselja od početka našeg programa obnove niskonaponske mreže” rekao je potpredsednik Vlade RH Boris Milošević.