Sudar Saobraćajna nesreća Udes
Profimedia
Sudar Saobraćajna nesreća Udes

Profimedia

Ilustracija: Profimedia

Ni sa lekarima niti s policijom koja će ga preuzeti nakon otpuštanja s bolničkog lečenja Eldin H. o dvostrukom sudaru ne želi da razgovara.

PROČITAJTE JOŠ:

- Ne želim nikakve operativne zahvate - rekao je odlučno 25-godišnjak lekarima u KB-u Sveti Duh, gde je trenutačno hospitalizovan zbog unutrašnjih povreda te je pod prismotrom lekara.

Za razliku od bahatog vozača koji je skrivio dve nesreće u nekoliko minuta i potom trčao više od kilometra po pruzi dok ga nisu sustigli i uhvatili građani, 54-godišnji vozač "seat altee", u čiji se automobil Eldin frontalno zabio vozeći se suprotnim smerom, i dalje je kritično. Operisana mu je trbušna šupljina, ali i dalje je na respiratoru i bez svesti.

Inače, o Eldinu H. malo se zna. Reč je o strancu za kog se ne zna kada je ušao u Hrvatsku, gde je boravio ili je, pak, u ponedeljak prvi put posetio Zagreb. Takođe, utvrđuje se vlasništvo vozila u saradnji sa Bosnom i Hercegovinom.

Hrvatskim organima gonjenja mladić je zasad potpuna nepoznanica, a šta ga je nateralo da divljački pritisne papučicu gasa nakon prvog sudara, tek treba utvrditi. Upućeni u problematiku smatraju da je u vozilu možda imao nedozvoljeni sadržaj za koji nije želeo da se otkrije.

Policijski uviđaj je utvrdio da je Eldin oko 11.35 sati Ilicom vozio "opel astru" te je kod kućnog broja 351, a da nije prilagodio brzinu i način vožnje gustini saobraćaja, naleteo na "alteu "koju je vozio 48-godišnji vozač, a koji je u trenutku nesreće bio zaustavljen. Eldin je sve to ignorisao pa je preko pune linije polukružno se okrenuo nastavivši dalje, da bi vrlo brzo prednjim točkom udario u rubni kamen, sletio s puta na trotoar i zabio se u "dačiju", koju je 65-godišnjak zbog kvara zaustavio na trotoaru.

Uprkos brojnim svedocima, Eldin je nastavio da beži jevom saobraćajnom trakom po Aleji grada Bolonje, ali kako je naišao na kolonu vozila, odlučio je da sve pretkne prešavši preko dvostruke pune linije, vozeći se trakom suprotnog smera. Dolaskom do ukrštanja s Ulicom Medpotoki nastao je haos.

Vozač "altee" pokušao je da izbegne frontalni sudar, ali mu to nije uspelo. Seat je odbačen unazad te se okrenuo na krov i udario u Uberov "golf" koji je vozio 60-godišnjak, a koji je bio zaustavljen na crvenom svetlu na semaforu. U Uberovom taksiju bili su majka i dete.

Automobil "opel astra" BiH registarskih oznaka nekontrolisano se nastavio kretati. Otpao mu je levi točak, prevrnuo se nakratko na levi bok i zaustavio se nasred trotoara. Potom se zapalio, a krivac nesreće je, uprkos povredama, sakupio snage i naočigled zgroženih svedoka počeo da beži. U bolnici je odmah priznao da je konzumirao marihuanu.