Crna Gora, vojska
Printscreen
Crna Gora, vojska

Printscreen

Crna Gora, Foto: Printscreen

Kum Duška Kneževića, Dejan Sekulić uhapšen je danas, saopšteno je iz Atlas grupe.

Sekulićev advokat, Zdravko Đukanović, koji je i advokat Duška Kneževića kazao je da je Sekulić uhapšen po nalogu Glavnog specijalnog tužioca Milivoja Katnića.

PROČITAJ JOŠ:

- Danas oko 18 sati, po nalogu Glavnog specijalnog tužioca Milivoja Katnića, lišen je slobode Dejan Sekulić, kum Duška Kneževića. On je uhapšen bez ikakvog pravnog osnova i suprotno zakonu, a postupanje Specijalnog državnog tužilaštva u Podgorici se može okarakterisati kao otvoreni teror prema svim licima koja su bliska Dušku Kneževiću. Cilj ovog terora je njihovo zastrašivanje, a smisao je stvaranje sve jačeg pritiska na Duška Kneževića, kako bi odustao od svoje borbe i od otkrivanja nezakonitosti u vrhu izvršne vlasti Crne Gore. Postupajući po pozivu policijskih službenika specijalnog policijskog tima, koji su pozvali Dejana Sekulića kako bi dao izjavu kao svedok u krivičnom postupku koji se vodi protiv Duška Kneževića, Dejan Sekulić, i ja kao njegov advokat, došli smo u Podgoricu jutros u 8 sati - rekao je Đukanović.

On je kazao da je "Sekulić davao izjavu pred policijskim službenikom specijalnog policijskog tima u periodu od 9 do 11.45 sati."

Milo Đukanović

AP Risto Bozovic

Milo Đukanović , Foto: AP Risto Bozovic

- Dejan Sekulić je dao izjavu u svojstvu građanina i davanju ove izjave sam prisustvovao kao njegov advokat, u skladu sa zakonom. Nakon toga, policijski službenici su obavestili specijalnog tužioca Lidiju Vukčević da je saslušanje završeno, koja je nakon toga telefonom pozvala Dejana Sekulića i rekla mu da mora da i kod nje da izjavu u 15 sati. Dejan Sekulić je saslušan i u Specijalnom državnom tužilaštvu i to saslušanje je trajalo gotovo dva sata. Iako sam branilac Duška Kneževića, meni nije dozvoljeno da prisustvujem ovoj radnji. Nakon saslušanja, negde oko 17 sati, Dejan Sekulić je napustio prostorije Specijalnog državnog tužilaštva u Podgorici. Oko 18 sati, Dejana su pripadnici policije lišili slobode, kada je krenuo da se nađe sa svojim bratom. Kao branilac pokušao sam u više navrata da stupim u kontakt sa specijalnim državnim tužiocem i starešinom specijalnog policijskog tima, ali se niko nije odazivao na pozive - rekao je Đukanović.

Srpski predsednik zagrmeo o Kosovu! Nakon onog što je izgovorio, Amerika ZAĆUTALA!

AUTOR: Alo.rs/I.L DATUM I VREME: 20.08.2019. 21:26 - 20.08.2019. 21:35 Sastanak sa američkim državnim sekretarom održan je u 18.30, Vučič se nakon susreta sa Pompeom oglasio i rekao jasan stav Srbije po pitanju Kosova. Analitičari ovaj sastanak vide kao vrlo važan u nastavku dijaloga između Beograda i Prištine!

Đukanović je saopštio da je otišao u sedište specijalnog policijskog tima, "ali su me tamo obavestili da tamo nema nikog od pripadnika ove policijske jedinice." 

Milo i Duško

privatna arhiva

Milo i Duško , Foto: privatna arhiva

- Od strane uniformisane policije u Centru bezbednosti Podgorica obaviješten sam da je Dejanu određeno zadržavanje u trajanju od 24h i da će sutra biti saslušan. Po mom uverenju, ovakvo postupanje predstavlja drastičan i nezapamćen vid zloupotrebe službenih ovlašćenja i, kako sam već naglasio, nastavak još ekstremnijeg otvorenog terora prema članovima porodice i prema licima koja su bliska Dušku Kneževiću. Taj teror je započet početkom 2019. godine i nastavljen do danas u sve jačem intenzitetu, prvo određivanjem pritvora prema Svetlani Mijatović, a sada i određivanjem zadržavanja Dejana Sekulića, a sve po nalogu Glavnog specijalnog tužioca Milivoja Katnića - rekao je Đukanović.

Odbrana će o daljim radnjama i postupcima koje će preduzeti obavestiti javnost nakon sutrašnjeg saslušanja Dejana Sekulića, "trećeg saslušanja u ova dva dana."

"Skrećemo pažnju nadležnima da ćemo, kao odbrana, bez obzira na ovakav način nezakonitog postupanja, otvorenog terora i pokušaja zastrašivanja, i dalje reagovati jednakim intenzitetom, svim pravnim sredstvima, i to protiv svih nosilaca izvršne vlasti koji su u ovakve radnje uključeni."

BONUS VIDEO: