Milo Đukanović
Ilustracija
Milo Đukanović

Ilustracija

Milo Đukanović, Foto: Ilustracija

Svakodnevno smo svedoci da članovi i simpatizeri opozicionog DPS-a, kao i njihovih „tradicionalnih partnera“, sa raznih govornica i preko svojih „medija“ i društvenih mreža, ponavljaju reči antifašizam, klero-fašizam, hegemonizam… da stičemo utisak da ni oni sami ne znaju tačno značenje tih reči.

DPS

IN4S

DPS, Foto: IN4S

Da je ova tvrdnja tačna govore i fotografije, koje već duže vreme kruže društvenim mražama. Naime Marko Blečić, alpinista i planinar iz Nikšića, našao se na listi koalicije „Evropski tim za Nikšić“ koju čine DPS, SD, Liberalna partija i Patriotsko komitski savez.

Ne bi ništa bilo čudno i ne bi bilo prvi put da se neki „sportista“ nađe na izbornoj listi DPS-a, ali je više nego čudno da partija koja neumorno „troši“ reč antifašizam, na svojoj listi ima osobu koja se fotografiše sa podignutom rukom, oponašajući nacistički pozdrav, u čije ime i pod kojim su pobijeni milioni ljudi u Drugom svetskom ratu.

Ostaje da se vidi kao će na ovo reagovati silni zaštitnici države, „komite“ i razne „patriotske“ organizacije, koji ovih dana svu svoju energiju troše na odbranu Montenegra od „Srpskog sveta“.

PROČITAJTE JOŠ: