VERNICI STREPE OD MILA, A NE ZNAJU PRAVU ISTINU Amfilohije na svoje ime uknjižio crkve SPC u Crnoj Gori?!

Za odnose Srbije i Crne Gore Marković je rekao da su "najlošiji od obnove nezavisnosti, ali ne zaslugom zvanične Podgorice".

Amfilohije
Amfilohije , Foto: Alo! M.Josida

Mitropolit Amfilohije i jedan broj sveštenika iz njegovog okruženja uknjižili su se u crnogorskom katastru kao vlasnici nekoliko crkava SPC u Crnoj Gori. 

Da je ovo tačno, potvrdio je i crnogorski premijer Duško Marković. On je, komentarišući izjavu predsednika udruženja pravnika Crne Gore Branislava Radulovića da je jedan broj crkava uknjižen u katastru na mitropolita Amfilohija, rekao da su imali te informacije, i ne samo za mitropolita nego i za neke druge sveštenike.

- To jasno govori da je nakon 1986. godine, po našim podacima, došlo do nezakonitog prepisivanja imovine na sveštenike Mitropolije. Ovde odgovornost nose državni službenici - rekao je Marković i dodao da će svaki slučaj biti preispitan.

S druge strane, kako je poručio Marković, za režim u Podgorici adresa za dijalog o crkvenoj imovini nije SPC, što bi bilo normalno, već isključivo Amfilohije.

- Legitimna adresa za razgovor o Zakonu o slobodi veroispovesti za nas je Mitropolija crnogorsko-primorska, odnosno mitropolit Amfilohije - izjavio je Marković.

On je poručio i da o tome ne može odlučivati predsednik Srbije Aleksandar Vučić, koji je, inače, ranije izjavio da druga strana u dijalogu treba da bude SPC.

Nije slučajno što vlast Mila Đukanovića insistira da ne bude razgovora sa SPC, već sa Mitropolijom, jer sa Amfilohijem odranije ima dogovor.

Inače, za odnose Srbije i Crne Gore Marković je rekao da su "najlošiji od obnove nezavisnosti, ali ne zaslugom zvanične Podgorice".

Povezane vesti

 • Korisnik: flamantes
  24/01/2020 - 09:51
  Nema Milo veze sa tim, nego narod crnogorski želi da najveći vlasnik tuđih nekretnina Risto, vrati što je nezakonito pšrisvojio.
 • Korisnik: Marin
  24/01/2020 - 00:53
  Crkve upisane po propisima katastra. Kako katastar dozvolio tako i upisano
UČITAJ JOŠ KOMENTARA

              

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi