Zlostavljanje, silovanje, nasilje
Shutterstock
Zlostavljanje, silovanje, nasilje

Shutterstock

Foto: Shutterstock

Kantonalni sud u Sarajevu potvrdio je optužnicu Tužilaštva KS protiv državljana Maroka Abdelganija Sakija (1995) i Mohammeda Rafikija (1996) zbog krivičnog dela razbojništvo.

Njih dvojica se terete da su 31. jula oko sat i po posle ponoći na Vilsonovom šetalištu, po prethodnom dogovoru, prišli A. K. i A. K. koje su sedele na klupi u blizini mosta Ars Aevi. Najpre su im se obratili sa "ššššš“, gestikulirajući da šute, nakon čega je Abdelgani Saki, noseći masku preko lica kako ga ne bi mogle prepoznati prišao A. K. iza leđa te joj prislonio oštricu noža na vrat kako bi ona u strahu za vlastiti život njemu predala svoju torbu. Tom prilikom ju je, kako se navodi u optužnici, zarezao po vratu i nanio joj lake telesne povrede u vidu sečne rane u predelu vrata sa desne strane. Istovremeno je Mohamed Rafik noseći masku preko lica kako ga ne bi mogle prepoznati, prišao A. K. koja je sedela na klupi te je rukama snažno odgurnuo usled čega je ona pala na tlo i zadobila lake povrede u vidu oguljotine kože levog lakta. Tada je Mohamed Rafik, sa klupe uzeo i prisvojio crnu torbu A. K. u kojoj se nalazio novčanik sa njenim ličnim dokumentima i manjom količinom novca - kovanica, ključevima od vozila Citroen, ključevima od njenog i stana A. K, a nakon čega su se obojica udaljila sa mesta događaja trčeći. A. K. i A. K. su tom prilikom, kako se navodi, oštećene za neutvrđen iznos novca.

Obojica optuženih su, kako je potvrđeno iz Tužilaštva KS, u pritvoru, a od Suda je zatraženo da im se ta mera produži.

Abdelgani Saki je bez škole i zanimanja, bez stalne adrese, a njegov identitet je proveren uvidom u potvrdu o iskazanoj nameri podnošenja zahteva za azil od 09.12.2019. godine.

Mohamed Rafik (prema potvrdi o iskazanoj nameri podnošenja zahteva za azil navedeno prezime Benarabia), takođe je bez škole i zanimanja, bez stalne adrese, a identitet je proveren uvidom u potvrdu o iskazanoj nameri podnošenja zahteva za azil od 10.07.2020. godine.

Ni jedan od njih nije evidentiran u KOE MUP-a KS.

Pročitajte:

Tagovi