NAĆI ĆEMO NAČIN DA SE ZAŠTITIMO Liderima DF ugrožena bezbednost!

Nećemo odustati od promena u tužilaštvu i pravosudnom sistemu

Milan Knežević, Andrija Mandić
Milan Knežević, Andrija Mandić, Foto: EPA

Na upravo završenoj pres konferenciji lidera DF-a, predsednik DNP-a Milan Knežević je podsetio da su lider Nove srpske demokratije Andrija Mandić i on uputili zahtev v.d. direktora Uprave policije Zoranu Brđaninu i v.d. direktora ANB-a Dejanu Vukšiću zahtev za procenu lične bezbednosti i da saopšte ko su ljudi koji su ih pratili u Srbiji i Crnoj Gori i da li im je ugrožena bezbednost.

„Nećemo odustati od promena u tužilaštvu i pravosudnom sistemu i naravno u bezbedonosnom sektoru. Ostajemo pri stavu da bez takvih rezova i postavljanja novih institucionalnih temenja, CG nema šansu da se izbori sa kriminalom“, istakao je on.

On je kazao da im je bezbednost dodatno ugrožena nakon izbora 30. avgusta i smene Zorana Lazovića sa mesta pomoćnka direktora UP za borbu protiv organizovanog kriminala i korupcije, i hapšenja Veljka Belivuka.

„Naći ćemo način da se zaštitimo u skladu sa onom Njegoševom – Odbrana je sa životom skopčana“, poručio je Knežević.

Andrija Mandić je rekao da borba protiv kriminala ne može da se zaustavi na granicama Crne Gore

Crna Gora je izvozila i aluminijuim i boksit, a za vrijeme Mila Đukanovića Crna Gora jedino izvozi organizovani kriminal. Glava hobotnice se nalazi ovdje, u državnim strukturama, u policiji, tužilaštvu i mjestu predsjednika Crne Gore. Ona je srasla i povezana sa kriminalnim grupama iz regiona. U Srbiji su pojedini funkcioneri uhapšeni. Neki od njih vode porijeklo iz Crne Gore – ili su ovdje rođeni ili vode porijeklo, i to je veza. Oni su pravili ona djela koja kvare jednu čitavu naciju Učite jednu cijelu generaciju da ne treba raditi i živjeti pošteno“, poručio je Mandić i dodao da je DF prvi na liniji borbe protiv kriminala, izlagajući se rizicima.

Nije ovo prvi put da su pokušali da nas zaplaše, kaže Mandić.

„Naša želja i motivi postaju još jači. Mi smo odgovorni ljudi, dali smo riječ jedni drugima da nećemo pokleknuti. Ne plašimo se nikoga osim Boga“, istakao je Mandić.

Povezane vesti

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi