Aleksandar Saša Pejanović
printscreen
Aleksandar Saša Pejanović

printscreen

Aleksandar Saša Pejanović, Foto: printscreen

Pejanović je bio akter jednog od najpoznatijih slučajeva u kome su pogažena nečija ljudska prava.

Nakon uličnih nereda zbog priznavanja nezavisnosti Kosova, policija ga je brutalno tukla i maltretirala, o čemu je izveštavao i UNHCR.

Pejanović je ovome javno govorio, između ostalog, i preko čuvenog jutjub snimka na kojem je jasno upozoravao javnost da mu je život ugrožen.

Na Pejanovića je pucao komšija, policajac Zoran Bulatović, koji je odmah uhapšen.

Napadač je prišao Pejanoviću dok je sedeo na terasi kafića i ispalio mu hitac u grudi.

 

Dunav

printskrin

Kako je saopšteno iz Kliničkog centra Crne Gore u Urgentni centar Pejanović je dovezen u 14.35 časova sa povredom grudnog koša vatrenim oružjem, bez znakova života.

- I pored preduzetih mera reanimacije lekari su konstatovali smrt u 14.55 časova - navodi se u saopštenju.

Pejanović je javnosti postao poznat kada je uhapšen zbog nereda na demonstracijama protiv priznanja nezavisnosti Kosova u oktobru 2008. godine.

Nakon 20-tak dana od demonstracija Pejanović se sam predao policiji gde je u "betonjerci" pretučen.

 

Hašim Tači, Kosovo

EPA/VALDRIN XHEMAJ

Od tada je, po privatnoj tužbi Pejanovića, pokrenut proces protiv policajaca koji su osumnjičeni za njegovo maltretiranje i prebijanje.

Pročitajte i:

Policajce Ivicu Paunovića, Milana Kljajevića, Milanka Lekovića Osnovni sud je osudio na zatvorske kazne, da bi Viši sud nedavno ukinuo tu presudu.

Policajci Bojan Radunović, Dobrivoje Djuričić i Goran Stanković tada su oslobodjeni krivice.

 

Milo Đukanović, Hašim Tači

Tanjug

Pejanović je bio bivši bokserski reprezentativac i do 2006. godine policajac, dok nije dobio otkaz, jer je navodno u kazinu hotela Crna Gora fizički napao jednog od zaposlenih.

Pejanović je nakon hapšenja 2008. godine više puta tvrdio da mu je bezbednost u Crnoj Gori ugrožena i jedno vreme je živeo u Srbiji.

Komentari (3)

Bojan Nikolic

31.05.2019 00:00

Cast coveku,ali coveku,koji je ziveo i zivot dao za srpstvo.Svaka mu cast i vecna mu slava.Svi koji ste srbi,gde god ziveli,pogledajte sve o Saletu na yutubu,zasluzio je covek.A njegovim naslednicima zelim sve naj.Otac Vam je velicina,ponosite te se.Pozdrav od Bojana iz Prokuplja!

trt mrt

31.05.2019 10:30

Sve je to lepo, nego zasto se taj nije bavio boksom nego se drao o tome sta neko radi u drugim zemljama? Sta ima on veze sa time? Da li se ja derem sto riso sotona non stop huska na zlo. Doduse i on je tamo suzbijen i zamamuzan pa dolazi u tzv srbiju da siri zlo. Ona za drugo i ne sluzi nego da siri zlo. Ali zamamuzno ce i to biti. Gotovo je sa dranjem. I uzda ima da mu se stavi. Tako treba.

crnogorac nikad montenegrin

03.06.2019 11:56

Nikada neće biti zaboravljen heroj ubili ga montenegrini izrodi i kukavica od ubicdpo naredbi vlasti Dpsa samo zato što je govorio istinu! Počivaj u raju i miru legendo nikada te necemo zaboraviti a ubici/ama želim sve najgore!!