BOSNA PREUZELA HITNE MERE Kreću na granicu sa Srbijom!

Svi su uplašeni.

Ubistvo, Sarajevo
Foto: Printskrin

Povodom najave da bi Turska mogla pustiti migrante prema zemljama EU, direktor Granične policije BiH Zoran Galić rekao je ministru bezbednosti u Savetu ministara Fahrudinu Radončiću da je dodatni broj policijskih službenika već upućen na istočni deo granice, uključujući i mobilne jedinice.

Galić i Radončić razgovarali su danas u Sarajevu o stanju na granici BiH, s naglaskom na istočnu granicu, kao i o merama koje je potrebno preduzeti kako bi bio obezbeđen efikasniji odgovor na pritisak ilegalnih migranata, prenosi RTRS.

Iako su svi raspoloživi ljudski i materijalno-tehnički resursi preraspoređeni na istočni i severoistočni deo granice, Galić ističe da će dodatno vršiti preraspoređivanje policijskih službenika Granične policije BiH po svim linijama rada u cilju zaštite granice.

Sarajevo, policija
Sarajevo, policija, Foto: Printskrin

Radončić je naveo da će Granična policija BiH i nadležne institucije BiH u svom radu imati punu podršku Ministarstva bezbednosti i naglasio važnost unapređenja koordinacije i uključivanje svih nivoa vlasti za efikasnije upravljanje migrantskom situacijom u BiH.

Sagovornici su razmenili mišljenja i o neophodnosti povećanja podrške drugih policijskih agencija u nadzoru graničnog pojasa.

Trenutno Graničnoj policiji BiH pomoć u nadzoru granice pružaju službenici Direkcije za koordinaciju policijskih tela, Agencije za istrage i zaštitu BiH i MUP-a Republike Srpske.

Povezane vesti

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi