Kolinda u poseti Albaniji
EPA/Malton Dibra
Kolinda u poseti Albaniji

EPA/Malton Dibra

Kolinda u poseti Albaniji, Foto: EPA/Malton Dibra

Ona je tako odgovorila na pitanje regionalne N1 televizije da li je problematičnije to što mladi Srbi u Vukovaru nisu ustali prilikom intoniranja hrvatske himne ili to što je gradonačelnik tog grada Ivan Penava objavio taj snimak na stranicama grada.

Pročitajte još:

Grabar Kitarovićeva je rekla da je Vukovar jedno od mesta u Hrvatskoj koje je zahvaćeno svim problemima koji muče i ostatak zemlje, ali i da ima "još i nezalečene rane".

- Na Vukovar se očito moramo malo skoncentrisati. Ne možemo da prebacujemo odgovornost ni na gradonačelnika niti na bilo koga. Mislim da razgovor o Vukovaru samo jednom godišnje tokom obeležavanja Kolone sećanja nije dobro. Treba rešiti i pitanja iz prošlosti, dakle, procesuiranje ratnih zločina i sve ostalo, medutim, valja se okrenuti i budućnosti - rekla je hrvatska predsednica.

Preporučujemo i ovo:

DA SRBI KUPUJU U VUKOVARU

Prema njenim rečima, trebalo bi razmisliti da se u Vukovaru napravi posebna ili neoporezovana zona ili nešto što bi privlačilo građane zemalja u okruženju, poput Srbije i Mađarske, da dolaze da kupuju tu.

- Puno političkih problema i nestabilnosti proizlazi iz privrednih i socijalnih problema i pitanja. A da treba poraditi na obrazovanju i da se treba suočiti i s tim kurikulom iz istorije i da treba biti vrlo realan - treba. I treba da postoji rasprava koja nije ostrašćena - rekla je Grabar Kitarovićeva.