BAKI (84) POZLILO I PALA JE U NESVEST Kad je otišla kod lekara, nije mogla da veruje šta su joj napisali na uputu!

Dinori Ivančić (84) iz Istre pozlilo je krajem maja usled nesvestica, a neurolog ju je uputio kardiologu na dalju dijagnozu i lečenje. Sve bi to bilo normalno da joj uput nije napisan za avgust sledeće godine.

Urgentni centar, bolnica
Bolnica, Foto: Alo!/ Dejan Briza

Shvatila je da će morati da čeka punih 420 dana kako bi se pregledala, a za tih godinu dana i tri meseca ne zna se šta će biti sa njom i da li će se njeno zdravlje eventualno pogoršati.

Njen suprug Silvio Ivančić kaže su u početku mislili da je u pitanju greška greška, da će morati da čekaju "samo" tri meseca, pa su ponovno otišli do bolnice da provere termin upisa. Tamo je ipak utvrđeno da doktor nije pogrešio i da joj je pregled ciljano zakazan za avgust 2020. godine, presnosi "Glas Istre".

DANAS SU GOSPOJINSKE POKLADE Oprostite sve uvrede, a za zdravlje obavezno izgovorite ove reči!

STIŽE LEDENI TALAS, DONOSI VELIKU OPASNOST! Ako u narednih nekoliko dana osetite mučninu, stezanje u grudima ili otežano disanje ODMAH KOD DOKTORA!

"Supruga se krajem maja samo odjednom srušila i na kratko je ostala bez svesti. Kada je došla k sebi, na preporuku izabranog lekara završila je u bolnici, a nakon pregleda neurologa, dijagnostiikovani su joj kolaps i sinkopa", kaže suprug.

Urgentni centar, bolnica
Bolnica, Foto: Alo!/ Dejan Briza

Naime, sinkopa je iznenadni, prolazni gubitak svesti koji nastaje usled poremećaja razređenosti krvi u mozgu. Usled prestanka cerebralnog protoka krvi u trajanju od deset do petnaest sekundi, dolazi do gubitka svesti, a uzrok nastanka da budu i srčane poteškoće.

NAJSTARIJI LESKOVČANIN PROSLAVIO 101. ROĐENDAN Čika Aca " Jorgandžija" otkrio tajni recept kako doživeti stotu! Šta treba jesti i piti da čovek bude zdrav!

SUSEDI ZABRANILI UVOZ MESA IZ SRBIJE Panika zbog bolesti za koju nema leka: Ovo su simptomi posle kojih sledi pomor

Duge liste čekanja veliki su problem pulske bolnice koja nastoji da ga reši i angažmanom novih lekarskih kadrova. Iako rade na zapošljavanju specijalista iz drugih ustanova, a u ovom trenutku je čak 80 zaposlenih u bolnici na dodatnom usavršavanju.

Objavljeno da ko ne uradi jednu stvar - GUBI STAŽ! Detaljno objašnjavamo o čemu se radi!

AUTOR: Blic/ Alo.rs/ N.M. DATUM I VREME: 13.08.2019. 09:44 Prema poslednjim izmenama Zakona, svi oni koji sami sebi uplaćuju doprinose za penzijsko i invalidsko osiguranje ostaće bez upisivanja staža ako šest meseci od dospelosti rešenja ne uplate iznos za koji su se opredelili.

Velik problem je takođe prelazak lekara u privatne klinike ili odustajanje od specijalizacija.

Bonus video

Munjeviti start i izlazak srpskih tenkista

 

Povezane vesti

 • Korisnik: milovan
  13/08/2019 - 18:00
  Dali bi doktor i svojoj majci napisao da dodje na pregled za godinu i po dana. I to zeni koja ima 84 godine. Mozda jesi doktor.?! Ali covek nisi.!!!
UČITAJ JOŠ KOMENTARA

              

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi