Prošle godine je sa istog mesta pala i poginula jedna Slovakinja
profimedia
Prošle godine je sa istog mesta pala i poginula jedna Slovakinja

profimedia

Prošle godine je sa istog mesta pala i poginula jedna Slovakinja, Foto: profimedia

Preživeo je zahvaljujući neverovatnoj sreći, jer su mu pad ublažile krošnje drveća, tako da je sa teškim telesnim povredama prebačen u bolnicu u Zadar, a prema rečima lekara, trebalo bi u potpunosti da se oporavi.

Ne treba zaboraviti da je gotovo sa istog mesta prošle godine jedna turistkinja iz Slovačke, takođe u pokušaju da snimi idealan selfi, pala u istu provaliju, ali nije preživela, a 2007. tu je poginuo i par iz Nemačke. Kako navodi portparol Nacionalnog parka „Plitvička jezera” Ognjen Borčić zbog sigurnosti turista već su zabranili unošenje dronova, a uskoro bi trebalo da uslede nove zabrane.

Kanađanin se „izvukao“  sa nekoliko preloma

promo

Kanađanin se „izvukao“ sa nekoliko preloma, Foto: promo

- Ljudi se moraju prilagoditi vremenskim uslovima. Zbog toga ćemo uskoro zabraniti ulazak u park u letnjoj obući, japankama, sandalama. Turista iz Kanade je pao jer je ignorisao upozorenja da ne izlazi iz zacrtane rute - rekao je Borčić.

Nedavno su spasilačke službe morale da izvlače i tri turistkinje iz Južne Koreje, koje su, takođe u pokušaju da snime idealnu fotografiju, pale sa 30 metara visoke stene, ali su se „izvukle” sa nekoliko preloma, a nije poznato da li im je selfi uspeo. O manjim povredama, posekotinama, koje nastaju kada se turisti okliznu u pomenutoj letnjoj obući u parku i ne žele da govore, jer su u pitanju desetine manjih incidenata.

Još jedan korak, samo još jedan...i eto tragedije

profimedia

Još jedan korak, samo još jedan...i eto tragedije, Foto: profimedia