Split
AP/Cliff Owen
Split, Foto: AP/Cliff Owen

U subotu u 3:08 sati potres jačine 4,2 stepena po Rihterovoj skali na dubini od 2 kilometra, sa epicentrom 21 kilometar severno od Splita i 14 kilometara zapadno od Sinja, dobro je zatresao celo to područje, objavio je EMSC.

Pročitajte još:

Noćas u 3 sata i 8 minuta seizmografi Seizmološke službe zabeležili su jak potres s epicentrom kod Donjeg Muća 16 kilometara zapadno od Sinja. Potres se osetio u široj okolini Sinja - objavila je Seizmološka služba.

- Napola sam spavao kada me treska probudila, brzo sam skočio iz kreveta i sklonio se pod štok od vrata - opisao je trenutak kada je osetio potres stanovnik Kaštela.

Preporučujemo i ovo:

Stanovnici Splita, Sinja i okoline govore kako ih je potres probudio, a neki su rekli da je potres tla pratio i jako neprijatan zvuk.

Koliko se jako zatreslo pokazuje i to da se potres osetio i u Rijeci, 242 kilometra udaljenoj od epicentra.

U Sinju kažu kako su prvo osetili potres i čuli snažnu tutnjavu, a onda oko 20 minuta kasnije opet se čuo jako neprijatan zvuk, ali nije bio popraćen podrhtavanjem.

Potres su osetili i oni koji žive u zgradama na 10-om i višim spratovima, a u Splitu su svedočili i kako su osetili da im se tresu stolice na kojima su sedeli.

Još se ne zna da li je bilo materijalne štete ili povreda.