DOK KARADŽIĆ ROBIJA, MAJKA SREBRENICE SE BAHATI "J*bem vam majku, živim kao lord! Imam kuće i džip, a mesečna primanja..." Javnost u šoku!

Prvi predsednik Republike Srpske Radovan Karadžić juče je u Hagu proglašen krivim za genocid, zločine protiv čovečnosti i kršenje zakona i običaja ratovanja. Osuđen je na doživotnu robiju.

Majka Srebrenice Munira Subašić
Majka Srebrenice, Munira Subašić, Foto: Youtube Printscreen

Time je prvostepena presuda Radovanu Karadžiću, kojom je bio osuđen na 40 godina zbog genocida u Srebrenici i zločina u BiH preinačena u još rigorozniju kaznu zbog genocida u Srebrenici i zločina prtiv čovečnosti, kršenja zakona i običaja ratovanja. Opširnije pročitajte OVDE.

Mnogi svetski stručnjaci su složni da Srbi nisu počinili genocid nad muslimanskim stanovništvom u Srebrenici, već da su ubistva Bošnjaka iskorišćena kako bi se ocrnio srpski narod i opravdali svi zločini nad njim.

Poznati istoričar dr Edvard Herman ocenio je nedavno da je u Srebrenici bilo više zločina, a da je ubijanje bosansko-muslimanskih vojnika bio odgovor na ubistvo više od 2.000 srpskih civila, uglavnom žena i dece na istoj lokaciji.

- Masakr u Srebrenici uvek stavljam pod navodnike jer ih je zapravo bilo mnogo na području Srebrenice. Na primer, bio je onaj pre jula 1995, kada je ogroman broj Srba ubijen od strane muslimana, bosanskih muslimana i snaga koje su izašle iz Srebrenice. Jedna procena je da je bilo više od 150 srpskih sela koja su potpuno zbrisana, a jedna studija otkriva imena 2.383 srpska civila koji su ubijeni u periodu od 1992. do jula 1995. Mogli bismo to nazvati "prvi masakr u Srebrenici" - rekao je Herman.

Ipak, ovo ne smeta Muniri Subašić, predsednici udruženja Majke Srebrenice da ovaj zločin iskoristi za ličnu korist.

Ona je pred kamerom FTV rekla da ima dve kuće u Sarajevu, a da njen sin vozi džip koji su UN donirale udruženju.

- Tačno je da imam dve kuće, a jedan čitav sprat sam iznajmljivala jednom ministru u Vladi BiH za novac. Šta bih drugo sa tolikom kućom? - rekla je Munira.

Ovo nije sve što  Subašić poseduje. Njeno udruženje je od "Telekoma BiH" dobilo 300.000 maraka, a na listi nekretnina i poseda ima i oko šest hektara zemlje.

- Rođaku Hamidu, koji je bio direktor "Telekoma BiH", dala sam deo zemlje da ozida sebi vikendicu. Dala sam mu plac jer smo od njega dobili 300.000 maraka. Dobijamo pare i za pomoć povratnicima, kao i za rad našeg udruženja – hvalila se ona.

Majka Srebrenice ponosi se i primanjima koja su još 2010. mesečno iznosi oko 4.000 konvertibilnih maraka. 

- Je*em vam majku, može mi vala biti 2.000 maraka da trošim i da uživam ko lord – izjavila je ona u kameru.

 

Povezane vesti

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi