Izvršen pretres izbegličkog kampa, pronađene palice i noževi, sedamnaest migranata će biti proterano

Oko 340 policajaca učestvovalo je u jutrošnjoj akciji u kampu u Sarajevu gde je zatečeno 3.000 migranata

Akcija
Foto: Alo!/Rajko Ristić

Pripadnici MUP-a Kantona Sarajevo danas su u okviru operativne akcije kodnog naziva "Blažuj 21." uz asistenciju Službe za poslove sa strancima pretresli kamp u Blažuju prilikom čega su pronašli 17 bezbednosno interesantnih osoba koje će biti proterane iz države, saopšteno je iz MUP-a Kantona Sarajevo.

Pretreseni određeni objekti

U 5:30 sati jutros pa do devet sati, policijski službenici MUP-a KS provodili su mere i radnje iz svoje nadležnosti prilikom čega je učestvovalo 340 policajaca i 13 pripadnika Službe za poslove sa strancima.

Izvršen je pretres određenih objekata u kampu i bezbednosno interesantnih osoba. Tom prilikom zatečeno je oko 3.000 migranata koji su svi pregledani i pretreseni u potrazi za izvršenjem predmeta koji se mogu dovesti u vezu sa izvršenjem krivičnih dela.

Pronađeno je 17 osoba za koje postoje podaci da su počinioci krivičnih dela u BiH i zemljama u okruženju te su isti predati u nadležnost Službe za poslove sa strancima BiH. Nad njima će biti izvršena kriminalistička obrada i biti izrečena mera protjerivanja u zemlje porekla.

Pronađeni odbačeni predmeti

U blizini pretresenih objekata su pronađeni odbačeni predmeti pogodni za nanošenje telesnih povreda (drvene i metalne poluge, odvijači, makaze, skalpeli, kuhinjski noževi), a koji se dovode u vezu s nedavnim napadom na policijske službenike.

Povezane vesti

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi