Majk Pompeo
Youtube/Printscreen
Majk Pompeo, Foto: Youtube/Printscreen

* Američki državni sekretar, Majk Pompeo, doputovao je u prvu zvaničnu posetu Crnoj Gori

* Sledeća stanica njegove evropske turneje je Severna Makedonija

* Američkog zavničnika na aerodromu Podgorica dočekao je ministar spoljnih poslova Srđan Darmanović

- Dobrodošlica za saveznika i prijatelja - navodi se na zvaničnom Tviter nalogu crnogorske vlade.

Pročitajte još:

Američkog zavničnika na aerodromu Podgorica dočekao je ministar spoljnih poslova Srđan Darmanović.

Zatekao suprugu u krevetu sa ljubavnikom! Ubio je sa 54 udarca sekirom i nožem!

AUTOR: Alo.rs/I.L. DATUM I VREME: 03.10.2019. 13:50 Proganjaju ga strašni snovi posle zločina koji je uradio! ubistvo, Prijedor, Foto: Printskrin Alija Hrustić, osuđen na 30 godina robije zbog svirepog ubistva supruge i njenog ljubavnika kod Prijedora, izjavio je u Vrhovnom sudu RS da kobnog dana nije planirao da ubije svoju suprugu.

Pompeo će se, kako je najavljeno, u Podgorici sastati sa predsednicima države i vlade, Milom Đukanovićem i Duškom Markovićem. Najavljeno je da će se američki državni sekretar i premijer Marković posle razgovora obratiti javnosti.

 

- Zvanična poseta državnog sekretara je, posle posete potpredsednika SAD Majkla Pensa Crnoj Gori, avgusta 2017, još jedna potvrda odličnih odnosa Crne Gore i Sjedinjenih Američkih Država i crnogorsko-američkog savezništva - poručuju iz crnogorske vlade.

Prema pisanju medija uoči ove posete, Pompeo će tokom razgovora sa crnogorskim i makedonskim zvaničnicima naglasiti podršku Vašingtona njihovim evroatlantskim integracijama, ali i rešavanju preostalih problema na Zapadnom Balkanu, uključujući i normalizaciju odnosa Beograda i Prištine.

BONUS VIDEO: Navijači Crvene zvezde i Olimpijakosa obojili Beograd u crveno-belo