ubistvo, Prijedor
Printskrin
ubistvo, Prijedor

Printskrin

ubistvo, Prijedor, Foto: Printskrin

Alija Hrustić, osuđen na 30 godina robije zbog svirepog ubistva supruge i njenog ljubavnika kod Prijedora, izjavio je u Vrhovnom sudu RS da kobnog dana nije planirao da ubije svoju suprugu.

"Ženu ne bih nikada ubio, s njom sam živeo 18 godina u braku i imamo dvoje dece. Taj Enver, što je bio s njom u vezi, govorio je da će mene ubiti kao psa. Da sam planirao ubistvo isplanirao bih ga do kraja, pa bih nakon zločina pobegao van granica BiH, ali otišao sam u policiju i ispričao im šta se dogodilo", izjavio je Hrustić.

Zločin se dogodio 27. maja 2017, u kući u kojoj je Azra radila kao pomoćnica u naselju Srednji Jakupovci kod Prijedora. Dodao je kako mesecima ima noćne more.

"Noćima sanjam da me progone beli miševi, a zbog psihičkog stanja pijem i terapiju", rekao je Hrustić.

U Vrhovnom sudu RS je održano suđenje pred trećestepenim većem, a nakon što su i odbrana optuženog i tužilaštvo izjavili žalbe na presudu kojom je Hrustić u februaru ove godine osuđen na 30 godina robije.

Inače, trećestepeno veće Vrhovnog suda RS zaseda u slučajevima kada se optuženi osude na kazne dugotrajnog zatvora, odnosno na 25 godina i strože.

Advokat optuženog Jevto Janković izjavio je da Hrustić nije planirao ubistvo supruge Azre i Envera Halilagića.

Alija kobnog dana nije došao da ubije suprugu. Kada ih je video gole u dečjoj sobi, pao mu je mrak na oči i ponašao se onako kako bi se svaki čovek ponašao u toj situaciji", izjavio je Janković.

Pročitajte još:

On je pojasnio da je Hrustić ostavio sekiru i nož na mestu zločina i otišao kući, gde je pokušao da se obesi, u čemu ga je sprečio sin Ethem. Potom se sam predao policiji.

"Tu nema direktnog umišljaja, to ne može uraditi uračunljiv čovek", tvrdi Janković.

Dodao je kako Hrustić nije imao pošteno suđenje, te je od suda zatražio da ukine presudu i ponovi suđenje, piše Srpskainfo.

Ukazao je da su veštaci tužilaštva Sanja Vukadinović Stojanović i Tatjana Dragišić njegovog klijenta oglasili uračunljivim na osnovu jednog razgovora, koji je trajao manje od dva sata, a Janković smatra da je sama procena urađena za manje od 10 minuta. S druge strane, veštak odbrane Mirko Nikolić je s njim proveo 120 sati i zaključio drugačije.

Nalaz obdukcije je potvrdio da su Azra Hrustić i Enver Halilagić 54 puta udareni sekirom i izbodeni nožem po raznim delovima tela.

Bonus video: Krvavi pir na Zvezdari!