SRBIN UHAPŠEN U HRVATSKOJ Ivana prebacuju u zatvor u Zagrebu

Državljanin Srbije Ivan Ðorđević (31), koji je pobegao iz zagrebačkog Remetinca, uhapšen je večeras u prestonici Hrvatske.

Hrvatska policija
Hrvatska policija, Foto: Shutterstock/ Ilustracija

Ðorđević, koji je nepravosnažnom presudom u Hrvatskoj osuđen na četiri godine zatvora zbog krijumčarenja ljudi, biće prebačen u zatvor u Zagrebu, saopštila je policija, a prenosi Index.

On je juče ujutru pobegao iz bolnice "Sestara milosrdnica", a prema nezvaničnim informacijama, u zatvoru je progutao bateriju zbog čega mu je pružena zdravstvena pomoć.

Kako je ranije objavio Jutarnji list, Ðorđević je iskoristio priliku dok je bio u toaletu i napustio bolnicu.

Pritvorenik je bio pod direktnim nadzorom dvojice pravosudnih policajaca.

Ðorđević je nepravosnažno osuđen na četiri godine zatvora zbog krijumčarenja ljudi, a pritvor mu je određen rešenjem Opštinskog suda u Novom Zagrebu.

Presuda je doneta krajem oktobra na osnovu toga što je Ðorđević priznao krivicu, ali nije prihvatio i sankciju od četiri godine zatvora, a 21. novembra je na tu presudu ulozizo žalbu.

Osim toga, kako se navodi, protiv Ðorđevića se vode još postupci na Županijskim sudovima u Karlovcu i Velikoj Gorici.

Navodi se da je Ðorđević državljanin Srbije, gde ima prebivalište, da ničim nije bio vezan za Hrvatsku i da postoji opasnost da bi ako bi bio pušten na slobodu mogao da postane nedostupan hrvatskom pravosuđu.

Povezane vesti

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi