Sead Jasavić
prinstcreen
 Sead Jasavić

prinstcreen

Sead Jasavić, Foto: prinstcreen

Imam Džamije Sultanija u Plavu, Sead Jasavić javno poziva i podržava pretvaranje pravoslavnih crkvi u džamije.

On javno poziva na uklanjanje i pretvaranje crkve u džamiju u Republici Srpskoj.

Pomenuti je pored toga i član Bošnjačke Stranke u Crnoj Gori.

Za njega se vežu još neki zanimljivi detalji:

Očito oni koji su opredijeljeni da služe Bogu, pa kako god ga oni zvali, i da šire ljubav, u islamskoj zajednici za to ne služe.

Pozivanje na skrnavljenje pravoslavnih crkvi

prinstcreen

Pozivanje na skrnavljenje pravoslavnih crkvi, Foto: prinstcreen

Pomenuti na svom profilu ćuti i dozvoljava mnoge komentare, a među njima i mnoge u kojim se poziva na dizanje “sporne” crkve dinamitima u vazduh…

Kao imam i predstavnik jedne verske zajednice ne bi smeo ni trebao da se meša u pitanja druge verske zajednice i druge države.

Naravno, nadležno tužilaštvo već dva dana ćuti, iako bi pomenuti imam trebao da bude procesuiran zbog prijetnji pretvaranja crkve u džamiju. A svedoci smo kako ekspresno sve nadležne službe reaguju kada treba peocesuirati sveštenstvo SPC i vernike zbog toga jesu li prekršili mjere NKT-a ili ne, a ćute na ozbiljne i skandalozne pretnje poavskog imama.

PROČITAJTE JOŠ

 

Komentari (7)

Vladimir

26.07.2020 21:13

Bošnjak? Misli se valjda poturica, tj. Srbin čiji su preci prešli u Islam za vreme Otomanske okupacije Srbije i CG, da bi preživeli i dobili beneficije kod poslovanja a možda i zapošljavanja u državnim strukturama Otomanskog carstva. Prvi preletači medju Srbima.

branka met

26.07.2020 21:42

Nije on u službi vere, jer oni koji su istinski vernici poštuju i druge vere. Samo je pustio bradu i obukao odoru. To je običan politikant kojem je vera samo pokriće za subverzivnu delatnost.

beba

26.07.2020 22:00

Nikome nista ne radimo i staono nas mrze.Zasto?

Dejan

27.07.2020 02:13

Kakva ti je to vera kad kradeš i otimaš

Bane

27.07.2020 06:34

Nek vidi kako je prošla šiptarska džukela što je lomila krst. Šta li će biti sa budalastim erdoganom. I čemu se nada bošnjački vo?

Milan

27.07.2020 08:01

Tragedija nas Srba u Bosni je sto nam je vodja bio Crnogorac Radovan Karadžić koji je čitav rat imao dil sa muslimanima, inače bi Bosna bila Srpska.

sara

27.07.2020 15:22

Pobesneli Seade, imaš srpsko prezime, jer su tvoji pretci srbi poturčeni!!!! Čitaj malo istoriju i saznaćeš sa kolikim bolom tvoji dedovi i pradedovi srbi, su nasilno morali da promene pravoslavnu u islamsku veru!!!. Imaj malo poštovanja prema tvojim pretcima, biće ti zahvalni na onaj svet!!!.