Policija
Alo!/Marko Metlaš
Hrvatska policija

Profimedia

Hrvatska policija, Foto: Profimedia

Eksplozija se dogodila u novouređenom Zlatarskom domu koji je lociran iza Doma kulture.

O ovom događaju oglasila se i međimurska policija.

Pročitajte još:

 

"Danas, 18. marta oko 10 sati u Donjem Vidovcu, Ulici Rade Končara, došlo je požara i eksplozije unutar objekta društvenog doma u obnovi. Tom je prilikom, na žalost, nepoznata muška osoba smrtno stradala. Požar su ugasili pripadnici DVD Donji Vidovec i Sveta Marija te Javna vatrogasna postrojba grada Čakovca.

Popucala stakla na automobilu

Vrši se uviđaj uz inspektora zaštite od požara Policijske uprave međimurske i inspektora za zaštitu na radu. Kriminalistička istraživanja su u toku", kazali su ranije iz policije.

Od siline eksplozije srušen je ceo zid sa zadnje strane, popucali su prozori na Domu kulture i stakla na automobilima.

"Na automobilu su mi popucala stakla. Ne mogu da verujem šta se dogodilo. Pre nekog vremena ljudima je izgorela kuća, a sad ovo. Pa šta se to nadvilo na Donjim Vidovcem? Prestrašno", priča meštanka čiji je automobil stradao u eksploziji.

Preporučujemo i ovo:

 

Eksplozija je šokirala žene koje rade u jednoj obližnjoj fabrici.

"To je bilo za neopisati. Strašna eksplozija. Popucala su nam stakla, a jedna je devojka baš radila kod prozora. Još drhtimo od šoka", rekla je jedna od radnica koje su prekinule s proizvodnjom i otišle kućama.

Poginuo otac troje maloletne dece

Zlatarski dom uređuju članovi Moto nautičkog kluba Vidovski zlatari i dobili su novac iz EU. Nakon spoljnog uređenja krenulo se u unutrašnje.

 

"Radove privodimo kraju. Stigao nam je i akvarijum. Radovali smo se ovom projektu i onda se dogodi ovakva tragedija", sa suzama u očima ispričao je jedan od članova zadruge. Nagađa se da je eksplodirala plinska boca.

Prema pričanju meštana navodno je stradao muškarac mlađe životne dobi D.C. (41) koji je obavljao radove u domu. Otac je troje maloletne djece. Događaj je ovo koji je Donji Vidovec zavio u crno. Više detalja biće poznato nakon uviđaja.