Milo Đukanović
EPA/Miloš Bićanski
Milo Đukanović

EPA/Miloš Bićanski

Milo Đukanović, Foto: EPA/Miloš Bićanski

 * Crnogorski predsednik dok je bio premijer osmislio zakon

* Izgrađene luksuzne vile, a Budva izgubila 100 miliona evra

* Klupko finasijske prevare počelo da se odmotava

Milo Đukanović, predsednik Crne Gore, završio je ekonomski fakultet kao jedan od najgorih studenata u svojoj generaciji i u njegovom su indeksu preovladavale šestice. No danas za sebe slobodno može da kaže da je odličan ekonomista jer je postao jedan od najbogatijih ljudi ne samo Crne Gore nego i sveta!

Kako je prethodnih dana u Budvi pokrenuto pitanje o neplaćanju komunalija nekoliko velikih investitora koji su izgradili luksuzne komplekse na „pjenu od mora“ u periodu kada je Đukanović bio premijer, klupko ozbiljne finansijske prevare počelo je da se odmotava.
Kako „Alo!“ nezvanično saznaje, suma koju je Budva izgubila zbog zakona koje je Đukanović osmislio i uz pomoć tadašnje Skupštine sproveo u delo iznosi gotovo 100 miliona evra.

Đukanović najnovijom izjavom izazvao zemljotres u Crnoj Gori! Stao na stranu Srbije i Rusije! (VIDEO)

AUTOR: Alo/Sputnjik/V.M. DATUM I VREME: 03.09.2019. 21:26 Crnogorski predsednik iznenadio javnost.

 

Naime, kada su investitori iz Podgorice poželeli da kupe zemljište u Budvi kako bi izgradili luksuzne zgrade, Đukanović je došao na ideju da uvede zakone kojima bi olakšao investitorima, obezbedio svoj konto, kao i konto partije Demokratske partije socijalista, a ojadio opštinu Budva! Izvor „Alo!“ kaže da je tadašnji crnogorski premijer stajao iza zakona koji omogućava da novi investitori, prevashodno u Budvi, ne moraju da plate do tada obavezne komunalije dok grade zgrade. Novac je navodno trebalo da daju tek kada dobiju upotrebne dozvole. No kada su luksuzne nekretnine bile izgrađene, Đukanović je uveo novi zakon, tačnije onaj koji je glasio da upotrebna dozvola nije obavezna, što je tada šokiralo mnoge jer nijedan objekat danas ne ispunjava standarde sigurnosti. Na taj način omogućio je da najveći tajkuni, među kojima je bilo i kosovskih Albanaca, koji su ujedno bili i finansijeri njegove partije, uopšte ne plate takse na luksuzne nekretnine.
Osim toga što je DPS zbog svega toga dobio finansijsku „zahvalnicu“, i Đukanović nije ostao praznih ruku, pa je deo novca koji je trebalo da dobije opština otišao na njegov privatni račun, ispričao je za „Alo!“ dobro obavešteni izvor iz crnogorske vlade.

 

PROČITAJTE JOŠ:

 

S druge strane, on dodaje da je Đukanović tada ušao u rat sa Svetozarom Marovićem, potpredsednikom DPS-a, koji je prozreo njegov plan za uzimanje novca i usprotivio se tome jer to je odmah značilo mnogo manje projekata za Budvu, koju je on do tada neprikosnoveno vodio.
Osim toga što su im odnosi zahladneli zbog činjenice da je Marović bio protiv dovođenja investitora iz Albanije i Turske na crnogorsko tržište, što je bila Milova ideja kako bi se rešio Rusa, slučaj upotrebnih dozvola dodatno je uzdrmao njihov već poljuljani odnos.
Naime, Marović je tadašnjem predsedniku opštine Budva naložio da tuži investitore iz Podgorice za neplaćene komunalije, što je ovaj i učinili, a takođe nisu želeli da luksuzne zgrade priključe na vodovod dok dugovi ne budu izmireni. Kada je Đukanović to saznao, dodatno se urotio protiv Marovića, pa je tada pokrenuo veliki broj hapšenja u Crnoj Gori, između ostalog i hapšenja članova porodice Marović. Nakon toga, ceo slučaj je sve do danas bio zataškan.

BONUS VIDEO: Munjeviti start i izlazak srpskih tenkista

 

Carević traži objašnjenja

Kako je Budva zbog „Milovih zakona“ izgubila milione, a niko do sada nije želeo da potegne to pitanje, Marko Carević iz prosrpske partije Demokratski front, sadašnji predsednik te crnogorske opštine, tražio je odgovor na pitanje gde je novac i zbog čega vlasnici luksuznih nekretnina nisu plaćali, niti sada plaćaju svoje obaveze prema opštini.

 

Arbitraža protiv Mila Đukanovića od 500 miliona evra spasava sve iz „Atlasa“ koji su ostali na ulici

Knežević: Svi radnici će dobiti novčanu naknadu!

- Svi zaposleni u „Atlas grupi“ koji su ostali bez posla zbog pokretanja nezakonitog stečaja dobiće novčanu naknadu! Oni su, zajedno sa poslovnim partnerima i klijentima banaka, obuhvaćeni odštetnim zahtevom od 500 miliona evra, koji je istaknut u arbitražnom postupku pokrenutom protiv Crne Gore - kaže za „Alo!“ crnogorski biznismen Duško Knežević, koji je trenutno u egzilu u Londonu. Knežević i njegova „Atlas grupa“ su pozvali vladu Crne Gore na poravnanje i nadoknadu štete od 500 miliona evra, koliko iznose gubici „Atlas grupe“, njihovih partnera, klijenata, poverilaca banaka u stečaju i svih zaposlenih zbog nezakonitog uvođenja stečaja. U razgovoru za „Alo!“, Duško Knežević kaže da je zakonski rok za poravnanje šest meseci, a da je odštetni zahtev poslat predsedniku države Milu Đukanoviću, premijeru Dušku Markoviću, ministru spoljnih poslova Srđanu Darmanoviću, ministru finansija Darku Radunoviću, ministarki ekonomije Dragici Sekulić i ministru pravde Zoranu Pažinu.

- Očekujem da će se arbitražni postupak okončati u našu korist, a novac od naplate štete ću uložiti u zdravstvo i školstvo Crne Gore. To će biti značajna sredstva, ali još ne mogu da otkrivam o kojoj sumi je reč. Uložiću, takođe, u razvoj demokratije u Crnoj Gori i borbu protiv kriminala i korupcije - ističe Duško Knežević, koji tvrdi da poseduje dokaze o marifetlucima crnogorske vlasti zbog kojih bi Milo Đukanović, neprikosnoveni vladar Crne Gore, mogao da padne sa vlasti posle tri decenije. Podsećamo, Milov režim je uzdrman kada je Knežević objavio snimak koji je nastao u vreme izborne kampanje 2016, na kojem se vidi kako daje koverat sa novcem (97.500 evra) Slavoljubu Stijepoviću, bivšem gradonačelniku Podgorice.

S. DŽ. S.

 

 

Komentari (1)

rea

03.09.2019 23:40

Niko ništa sa sobom poneo nije,kad ide na onaj svet!!