Hrvatska policija
Profimedia
Hrvatska policija

Profimedia

Hrvatska policija , Foto: Profimedia

Agonija

Osim toga, prisilili su ga da obiđe s njima bankomate kako bi sa svojih kartica digao novac i vratio 5.000 kuna duga jednom od njih. Kulminacija agonije, pre nego što je policija banula u stan, bila je naredba da na božićno veče stoji u ćošku i gleda u zid dok se muška ekipa sa nekoliko prijateljica zabavlja, a na sve to su ga naterali da obuče žensku odeću i da konzumira drogu.

Zatim su mu navukli belu venčanicu i izveli ga u noćni klub Paromlin gde su od njega radili budalu, terali ga da im pleše i govori im dok ga snimanju mobilnim: "Ja sam tvoja kuja".

Iznuđivački trojac je optužen za pokušaj protivpravne naplate i oduzimanje slobode. Preti im do osam godina zatvora, a trenutno je na snazi mera zabrane približavanja žrtvi na 100 metara.

PROČITAJTE JOŠ:

Ante V. negira krivicu i tvrdi: "Par sati pre nego je došla policija, Nikola je išao da kupi hranu i piće za nas i devojke. Nismo ga fizički napadali niti ga oblačili u žensku odeću jer je on biseksualac i često hoda u ženskim krpicama. Devojka s nama nije bila u stanu, a valjda ga je zvala jer joj se nije javljao s obzirom da je bio ljut na nju što mu ne da novac. Dužan je većem broju osoba." Damir D. je takođe negirao (ne)delo, a Nikola Ž. je u tužilaštvu ćutao, pišu hrvatski mediji.

Okolnosti torture koju je prošao u decembru kada je pobegao u drugi stan, detaljno je opisao N. M. A.

- Bio je 3. decembar 2017. kada su u moj stan na Trešnjevci, dok sam bio u društvu četiri devojke, nenajavljeno stigli Ante, Ivan, Nikola i Damir. Odmah s vrata Ante me uhvatio za ruku, odveo u spavaću sobu i podsetio me na 5.000 kuna duga koje sam od Damira pozajmio. Obećao sam da ću mu novac vratiti na što mi je kazao: "Praviš budalu od njega, ne javljaš mu se. Videćeš sada". Naterao me da se skinem u gaće. Terali su me da plešem. Rugali su mi se i snimali me mobilnim. Iživljavanje je trajalo nekoliko sati.

Zagreb

Shutterstock

Zagreb, Foto: Shutterstock

Čim su se primirili, s mobilnog sam poslao SMS prijatelju Julijanu M. rekavši mu da sam otet i zatočen u stanu i da zove policiju - ispričao je N. M. A. Ubrzo su na vrata stigli policajci, ali on nije "otmičare" krivično prijavio, a dolazak policije opravdao im je "bukom u stanu". Nikolai je promenio stan, ali Ante, Damir i Nikola dug nisu zaboravili. Posetili su ga na Badnjak pa su ga po ulasku u stan krenuli tući i da u prete.

Tukli ga palicom

- Uzeli su mi Samsung, 1.000 kuna, sat Diesel i srebrni lančić i narukvicu. Ante mi je naredio da se skinem u gaće. Tukli su me palicom.

A kako je Ante našao moje bankovne kartice, odvezao me s Damirom u Arena Centar kako bi s bankomata podigao novac s kartice. Ali na jednoj novca nisam imao, a drugu sam namerno blokirao pogrešnim PIN-om pa se Ante naljutio. Odvezli su me u podzemnu garažu i lemali palicama i zatim vratili u stan gde je bio Nikola s još nekoliko osoba. Naterali su me da stojim u ćošku i gledam u zid.

Glumio budalu

Nakon toga Nikola je doneo belu venčanicu i prisilio me da je obučem.

PROČITAJTE JOŠ:

Autom su me tako odvezli u noćni klub Paromlin gde sam glumio budalu. Iživljavali su se nada mnom, snimali su me i terali da  konzumiram amfetamin i tečni GHB. Morao sam da im plešem i da govorim da sam njihova kuja. Opet su me vratili u stan i zaključali.

Naveče je pozvonila moja devojka Katarina. Šapnuo sam joj s vrata da sam otet i da zove policiju ako joj se ne javim do sutra. Nisam se usudio da izađem iz stana jer sam sumnjao da me neko od ekipe čeka napolju. Nedugo nakon toga stigli su policajci - ispričao je N. M.A.

Katarina P. je Nikolaia upoznala na Tinderu i požalila se kako joj još nije vratio pozajmljeni laptop. Tokom trodnevne torture koju je prolazio, njene poruke je ignorisao, a kad joj se na Badnjak javio, rekao joj je da "ima veliko sranje, da je pitanje života i da mu kroz pola sata donese novac". Novac mu nije odnela, a kako je želela samo svoj laptop nazad, na Božić mu je otišla na vrata.

Na njegovom licu vidjela je hematome i otok ispod oka pa joj je samo kratko rekao da su u stanu dva kamatara, da spavaju i da su ga oteli i pokrali, da mu prete pištoljem, da su ga tukli i da ga ne puštaju zbog duga iz 2011. Ali, ona sumnja da je bio žrtva kaznenog dela jer da je upravo on na Badnjak na svom Instagramu objavio fotografiju iz večernjeg izlaska.