MILO PONOVO KREĆE NA CRKVU! Đukanovićevi ortaci spremili drugi udar na srpske sveštenike!

Opoziciona Demokratska partija socijalista (DPS) pozvala je Institut za javno zdravlje (IJZ) da testira sveštenstvo Srpske pravoslavne crkve (SPC) na virus korona.

Podgorica, Crna Gora
Podgorica, Crna Gora, Foto: Alo.rs

DPS je zahtev uputila zbog, kako se navodi, konfuzije koja se stvorila u javnosti i oprečnih informacija u vezi sa zdravljem mitropolita Amfilohija, a imajući u vidu opasnost od širenja virusa korone i ugrožavanja zdravlja građana.

Ukupan broj glasova: 33

  • Da: 45% (15)
  • Ne: 55% (18)

"Pozivamo Institut za javno zdravlje da postupa jednako prema svim građanima, pa i prema sveštenstvu SPC, i testira sve one na koje se sumnja da su nosioci virusa CoVid-19 uključujući i mitropolita", navodi se u saopštenju stranke predsednika Mila Ðukanovića.

Osim zbog obaveze jednakog tretmana prema svima, testiranje je, tvrde, "posebno važno i zbog činjenice da su informacije koje su se pojavile u javnosti - da su neki sveštenici zaraženi korona virusom, a da se i pored toga ne nalaze u izolaciji već ostvaruju kontakte sa vernicima - uznemirile građane".

"Takođe, s obzirom da se radi o opasnom i smrtonosnom virusu, očekujemo da će se i sveštenstvo držati hrišćanskog i moralnog načela koje nalaže ljubav i odgovornost prema bližnjima, kao i dosledno primenjivati pravilo čojstva koje podrazumeva čuvanje drugog od sebe", navode iz DPS-a, preneo je portal RTCG.

Povezane vesti

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi