Podgorica, litija
Alo.rs
Podgorica, Crna Gora

Alo.rs

Podgorica, Crna Gora, Foto: Alo.rs

DPS je zahtev uputila zbog, kako se navodi, konfuzije koja se stvorila u javnosti i oprečnih informacija u vezi sa zdravljem mitropolita Amfilohija, a imajući u vidu opasnost od širenja virusa korone i ugrožavanja zdravlja građana.

 

"Pozivamo Institut za javno zdravlje da postupa jednako prema svim građanima, pa i prema sveštenstvu SPC, i testira sve one na koje se sumnja da su nosioci virusa CoVid-19 uključujući i mitropolita", navodi se u saopštenju stranke predsednika Mila Ðukanovića.

Osim zbog obaveze jednakog tretmana prema svima, testiranje je, tvrde, "posebno važno i zbog činjenice da su informacije koje su se pojavile u javnosti - da su neki sveštenici zaraženi korona virusom, a da se i pored toga ne nalaze u izolaciji već ostvaruju kontakte sa vernicima - uznemirile građane".

"Takođe, s obzirom da se radi o opasnom i smrtonosnom virusu, očekujemo da će se i sveštenstvo držati hrišćanskog i moralnog načela koje nalaže ljubav i odgovornost prema bližnjima, kao i dosledno primenjivati pravilo čojstva koje podrazumeva čuvanje drugog od sebe", navode iz DPS-a, preneo je portal RTCG.