MILO DOVEO SPECIJALCE NATO PAKTA Đukanović se sprema da uvede vanredno stanje u Crnoj Gori!

Smestili se u iznajmljene vile u Podgorici i Budvi

Milo Đukanović
Milo Đukanović, Foto: Shutterstock

NATO stigao da pomogne Milu u ratu sa SPC! Na desetine specijalaca iz centrale NATO stiglo je u Crnu Goru, smestilo se u iznajmljene vile u Podgorici i Budvi i uveliko rade na projektu „lomljenja kičme“ Srpskoj pravoslavnoj crkvi, upozoravaju crnogorski mediji.

Oni raspolažu informacijom i da je Milu Đukanoviću nedavno, dok je boravio u SAD, jasno saopšteno da bi posledica bilo kakvog kompromisa sa SPC u Crnoj Gori, a povodim spornog zakona kojim se direktno udara na svetinje, bila „ravna šamarčini koja bi dugo zvonila po ušima NATO“.

Zbog toga, ali i zbog činjenice da je iz dana u dan na ulicama crnogorskih gradova sve više nezadovoljnih građana i sveštenstva koji traže da se zakon povuče (juče na minus deset održana litija duga čak 50 kilometara) ne čudi što je Đukanović sada smislio podmukao način kako da bar malo reši najveću krizu u tri decenije dugoj karijeri. On je, naime, prema informacijama koje stižu iz Podgorice, počeo intenzivno da razmatra mogućnost da u zemlji proglasi vanredno stanje! Pojedini portali iz komšijske zemlje objavili su da on ima nameru da sazove hitnu sednicu Saveta za odbranu i bezbednost, pozivajući se na „ugrožavanje ili pokušaj rušenja ustavnog poretka“.

- U opticaju je i mogućnost uvođenja vanrednog stanja jer je očigledno da vlast nema mehanizme da spreči otpor vernika SPC, ali i da nema nameru da povuče sporni zakon. „Rezervni“ povod je „narušavanje javnog reda i mira“ ukoliko bi došlo do bilo kakvog montiranog sukoba pobunjenog naroda i policije ili obračuna crnogorskih nacionalista sa vernicima. Ukoliko Đukanović u konsultacijama sa pripadnicima tima NATO proceni da ne postoji drugo sredstvo za efikasno gušenje narodne pobune, uvođenje vanrednog stanja logičan je institucionalni potez - konstatuje se u tekstu koji su objavili crnogorski portali. Navodi se na kraju i da bi odluku o proglašenju vanrednog stanja mogla doneti isključivo Skupština Crne Gore efikasnošću poslanika parlamentarne većine.

Litija se širila čitavog dana

U četvrtak oko 6.30 krenula je do sada najduža litija, od čak 50 kilometara, iz manastira Bliškove do Hrama Svetih apostola Petra i Pavla u centru Bijelog Polja. Tokom čitavog dana u ovu veličanstvenu litiju koja se završila molebanom uključivali su se meštani svih sela i naselja koja su u planskoj ruti same litije...

 

Kovačević: Pobedićemo i Mila i NATO timove

Marko Kovačević iz opozicionog Demokratskog fronta za „Alo!“ kaže da je Đukanovića narod saterao u ćošak, zbog čega je bio prisiljen da pozove u pomoć NATO specijalne timove.

- Ali oni su ga pogrešno savetovali da sa svojim najžešćim i najboljim pristalicama i policijom po svaku cenu spreči litiju na Cetinju. Najava litije na Cetinju ogolila je svu nemoć DPS-a i Mila Đukanovića, koji su pretili sukobima, a potom mobilisali svoje pristalice kojih je iz čitave Crne Gore došlo jedva nešto više od 300. Kličući „E viva Montenegro“ na stranom jeziku pokazali su da žele da otuđe Crnu Goru od onoga što ona jeste i da podele pravoslavni živalj u državi. Narodu je toga dosta i ovaj Đukanovićev i NATO brodolom juče na Cetinju jeste znak da kada ni u svom najvećem uporištu ne može okupiti ni hiljadu ljudi, nema čemu da se nada ni u ostatku Crne Gore ni na izborima. Srpski pravoslavni narod sa ostalim vernicima na litijama odnosi pobede i nad Milom Đukanovićem i nad NATO timovima.

 

Povezane vesti

 • Korisnik: Milorad
  25/01/2020 - 02:20
  Milo dokazi svoju imovinu.
 • Korisnik: stanko
  25/01/2020 - 01:38
  Ocigledno je da Milo vise nema podrsku vecine, u svakom sledecem glasanju gubi. Tesko da na silu moze da uradi bilo sta, bice mu jos gore.
 • Korisnik: Pero
  24/01/2020 - 21:32
  Aj sad braco Srbi odma unapred uplatite latovanje u cg da ima Milo para da bije Srbe za sve pare sto mu uplatiteBOTUZ
 • Korisnik: Marko
  24/01/2020 - 19:25
  Ispravnije je reci da se Djukanovic sprema da uvede vanredno stanje protiv Srba koji zive u Crnoj Gori.
 • Korisnik: bager
  24/01/2020 - 17:42
  Tebi ce narod uvesti vanredno stanje ,,zavrsices kao Causesku,,dzaba ( mada ih debelo placas ) ti americki kerovi oko tebe
UČITAJ JOŠ KOMENTARA

              

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi