Za budućnost Nikšića
Printscreen
Za budućnost Nikšića

Printscreen

Za budućnost Nikšića, Foto: Printscreen

Laži o skupocjenim jahtama, stanovima i vrijeđanju crkvenih velikodostojnika od strane lidera Demokratskog fronta je i ranije bila specijalnost oborenog režima, saopštili su iz koalicije "Za budućnost Nikšića".

Iz tog političkog saveza su reagovali nakon što je Božidar Butorović, kandidat za odbornika na listi Narodnog pokreta na čijem čelu se nalazi Miodrag Daka Davidović, optužio DF i njegove lidere da namjerno pokušavaju da uruše ugled Davidovića, kako bi pomogli Demokratskoj partiji socijalista (DPS).

"Kako se kampanja u Nikšiću bliži kraju, za očekivati je da oboreni režim Mila Đukanovića i osnivač i prvi šef crnogorske mafije, Brano Mićunović, krenu u prljavu kampanju protiv onih koji su taj režim oborili 30. avgusta. Nisu građani Nikšića naivni da ne znaju ko su lideri Demokratskog fronta, a ko su lica sa kojima komunicira i koja podržava Brano Mićunović. Andrija Mandić je prvi političar u Crnoj Gori, koji je javno u Skupštini, davne 2003. godine prozvao Brana Mićunovića za svirepo ubistvo teško ranjenog Radovana Kovačevića ispred kliničkog centra u Podgorici. To dobro zna sva naša javnost, a otac pokojnikov se tada lično zahvalio Andriji na tom činu i hrabrosti koju je pokazao. Naročito se to vrednovalo jer je režim Mila Đukanovića tada bio najjači, a Brano Mićunović je, za razliku od ovog vremena kada ga hapsi policija, bio tretiran podjednako kao predsjednik Crne Gore", navodi se u nepotpisanom saopštenju koalicije "Za budućnost Nikšića".

Kazali su da je "čitač saopštenja koje je pisano u Splendidu" upravo zbog stalnih kontakata sa Mićunovićem odstranjen iz obezbjeđenja Andije Mandića i više nije imao pristup Demokratskom frontu.

"Laži o skupocjenim jahtama, stanovima i vrijeđanju crkvenih velikodostojnika od strane lidera DF je i ranije bila specijalnost oborenog režima. Nije bez konkretnih dokaza direktor ANB Dejan Vukšić, ovih dana imenom i prezimenom pobrojao sve protivnike Mila Đukanovića koje je u kontinuitetu prethodnih godina pratio njegov režim. Tamo, naravno, nema ovih zmajeva i junaka koji su postradali za Crkvu, pravdu, vojsku i srpstvo ni njihovih formalnih šefova", dodaje se u reagovanju.

Demokratski front, kako navode, traži da se objave i "imena onih koji su pratili" lidere tog političkog saveza kako bi se utvrdilo da "taj nečasni posao nije radio i neko od sadašnjih 'patriota'."

"Mi nemamo dileme da se među doušnicima mogu naći i imena nekih koji danas šire ovakve laži o DF. Zasto bi oni ovo radili ako nisu dio uigrane doušničke šeme? Ovo je najjednostavniji način kojim se može dokazati njihova krivica ili nevinost. Ako pomenute osobe ne rade za Brana Mićunovića i Mila Đukanovića, neka vlastito herojstvo, čojstvo i hrabrost, za čiji nedostatak sumnjiče i optužuju druge, jednostavno dokažu tako što će pred čitavim Nikšićem, Crnom Gorom i vaskolikim srpstvom odgovoriti: da li je Brano Mićunović ubio Radovana Raca Kovačevića ispred KBC- a, ili su u njega pucali Andrija Mandić, Nebojša Medojević, Milan Knežević, Milutin Đukanović, Slaven Radunović... Mi smo se još davne 2003. godine veoma precizno i javno izjasnili", zaključuje se u reagovanju.

PROČITAJTE JOŠ: