Jasmina Dominić
screenshoot/Independent
Sestre Jasmina i Smiljana

Print: Vecernji hr

Sestre Jasmina i Smiljana, Foto: Print: Vecernji hr

"Ubila sam je! Pretukla na smrt!" To je Smiljana Srnec, 45-godišnja sestra Jasmine Dominić, u subotu predveče izbacila iz sebe u čakovečkoj policiji. Jasminino telo nađeno je u zamrzivaču u porodičnoj kući u selu Palovac 19 godina nakon nestanka.

Iako u tom trenutku ona formalno nije bila uhapšena, otkrila je tajnu koju je čuvala možda i punih 19 godina. Nije bila nervozna, tražila je pauze te bi povremeno odlutala mislima.

Pročitajte još:

U neformalnom razgovoru s policajcima spomenula je i to da je dograbila prvo što joj se našlo pri ruci. Bio je to komad neke letve, grede, uglavnom bila je reč o drvenom predmetu kojim je udarila sestru posred čela. Jedanput, dvaput... Tačnog broja udaraca nije mogla da se seti. Ali, kad je shvatila da je mrtva, spremila je telo u Končarev zamrzivač koji je kasnije odvučen pod stepenice, i to tako da se uopšte nije mogao otvoriti.

Jasminino telo spremila je u zamrzivač, omotala ga u foliju i tu je tajnu skrivala gotovo dve decenije. Tužilaštvo kao datum smrti navodi razdoblje između 2000. i 2001. godine jer i osumnjičena ne može vremenski tačno da odredi kad je ubila svoju sestru.

Preporučujemo još:

Iz njenog neformalnog priznanja nazire se da je zavist prema mlađoj sestri bila glavni motiv zločina, ali nije nepoznato da je među njima bilo i svađa. Navodno zbog jednog mladića.

- Ona je imala sve, a ja ništa. Njoj su dali sve, a meni ništa! - govorila je nepovezano u policiji, mislivši pritom i na odnos roditelja prema njoj i sestri. Međutim, u trenutku dok je otkrivala svoju priču o telu u zamrzivaču u prizemlju kuće u Novoj ulici 29 u Palovcu, govorila je to bez prisustva advokata. Zvanično je bila uhapšena u 22 sata. Nakon što je čakovečki advokat Davorin Zlatarek došao u policiju, savetovao joj je da ne daje nikakav iskaz. Ona ga je poslušala i odlučila da ćuti o sumnjama na ubistvo.

Jer, od tada do prošle subote, kada je njeno telo otkriveno u zamrzivaču prošle su godine.