Miroslav Lazanski
Printscreen/Youtube
Miroslav Lazanski

Printscreen/Youtube

Miroslav Lazanski, Foto: Printscreen/Youtube

Vojni analitičar Miroslav Lazanski izjavio je da je srpski član Predsedništva BiH Milorad Dodik dobro rekao da se u vezi sa Principima za formiranje vlasti na nivou BiH treba rukovoditi onim što piše, odnosno da nigde ne piše da se prihvata MAP.

- Dodik je dobro odgovorio da se treba rukovoditi onim što piše. U ovom sporazumu nigde ne piše da se prihvata MAP, nego se samo kaže da će BiH produbiti saradnju sa NATO-om u smislu kvalitetnije saradnje - rekao je Lazanski.

Pročitajte još:

On je podsetio da BiH već ima tu saradnju kroz postojeće sporazume Partnerstvo za mir za saradnju sa NATO-om.

- Nigde u pisanom sporazumu, koji je dostupan, ne vidim da će biti prihvaćen taj Akcioni plan MAP za ovu godinu, to nigde ne stoji u ovom sporazumu koji su postigle tri strane - rekao je Lazanski.

Komentarišući hajku na Dodika da je promenio stav po pitanju neutralnosti, Lazanski je rekao da je sve to bespotrebna politizacija koju određene političke strukture, odnosno stranke u Republici Srpskoj, koriste da bi napale Dodika.

Dačić odbrusio čoveku koji hoće da SRUŠI TRAMPA! Savetnik Bajdena ČUPA KOSU!

AUTOR: Sputnik; D.K. DATUM I VREME: 08.08.2019. 18:46 Šef srpske diplomatije Ivica Dačić odbacio je kritike savetnika nekadašnjeg američkog potpredsednika Džozefa Bajdena Majkla Karpentera, koji je sinoć optužio Dačića da planira da se meša u unutrašnju politiku Amerike. Ivica Dačić, Foto: Printscreen/Pink „A kad Jevreji glasaju za Trampa, to nije mešanje?

- Republika Srpska jasno stoji na stanovištu vojne neutralnosti, a to je rezolucija koja je doneta u parlamentu Srpske, u kojoj je jasno rečeno da Republika Srpska nije za ulazak BiH u NATO - rekao je Lazanski.

Lideri SNSD-a Milorad Dodik, HDZ-a BiH Dragan Čović i SDA Bakir Izetbegović 5. avgusta su u Sarajevu potpisali dokument Principi za formiranje vlasti na nivou BiH, kojim je dogovoreno da za 30 dana bude formiran Savet ministara i dogovorili su izmene Izbornog zakona i ukidanje nadležnosti OHR-a.

BONUS VIDEO: Beograđani su nam otkrili kakav tip žene žele, ne zanima ih domaćica!

 

Komentari (1)

Nina

09.08.2019 23:13

BiH neće u NATO k'o što Srbija neće priznati Kosovo.