Ivica Dačić
Printscreen/Pink
Ivica Dačić

Printscreen/Pink

Ivica Dačić, Foto: Printscreen/Pink

„A kad Jevreji glasaju za Trampa, to nije mešanje? Ili kad Albanci glasaju za Klintonove ili Engela? Ne govorim ja o Srbiji kao državi, govorim o državljanima SAD našeg porekla. U Americi tako stvari funkcionišu. U engleskoj izbornoj jedinici, Albanci mu uvek donose pobedu“, kazao je Dačić za „Politiku“.

Srpska dijaspora u SAD treba da se organizuje, „tako da neće niko da je nipodaštava, kao što sada rade demokrate“, rekao je srpski ministar.

PROČITAJ JOŠ:

Karpenter, koji je kandidat Demokratske stranke za predsedničku nominaciju, ocenio je ranije da je najava šefa srpske diplomatije Ivice Dačića da će organizovati srpsku dijasporu u SAD kako bi na izborima podržala Donalda Trampa znak da želi da se meša u američku unutrašnju politiku.

Donald Tramp

Tanjug/AP

Donald Tramp, Foto: Tanjug/AP

„Srpski ministar spoljnih poslova planira da se meša u američku unutrašnju politiku tako što će okupiti srpske Amerikance da podrže Trampa 2020“, naveo je Karpenter na svom nalogu na Tviteru i podelio Dačićevu izjavu.

​Karpenter je dodao i da lično misli da Dačić čini veliku grešku, a kad je reč o američkoj podršci evropskom putu Srbije, ona, prema rečima Karpentera, treba da ostane rezultat dogovora dveju najvećih partija u SAD.

Užasavajuća PRIRODNA KATASTROFA sa dubine od 10 kilometara!

AUTOR: Alo.rs DATUM I VREME: 08.08.2019. 14:53 Očekuju se prve informacije. Foto: printscreen * Snažan zemljotres jačine 6,5 stepeni po Rihterovoj skali * Nema inforamacija o žrtvama * U blizini epicentra udara nalaze se letovališta prepuna srpskih turista, poput Antalije, Bodruma i Marmarisa Snažan zemljoters jačine 6,5 stepeni po Rihterovoj skali pogodio je danas jugozapadni turski grad Denizli, saopštila je Turska opservatorija za zemljotrese.

Dačić je u utorak za „Srpski telegraf“ izjavio da će organizovati Srbe koji žive u SAD da na predsedničkim izborima u toj zemlji formalizuju podršku Trampu.

„Ako to uradimo pametno, ako objedinimo te glasove, kojih nije malo, stvorićemo bolju poziciju u novoj administraciji“, naveo je Dačić i istakao da u Americi živi 650.000 Srba.

BONUS VIDEO:

 

Komentari (1)

Salim

09.08.2019 11:05

Ovaj misli da je Amerika Ovče polje pa može da se ubaci ko pastir ili JSL pa da je nasrne protiv suprotne strane.